I Helligåndskirken, som ligger på Strøget, har de valgt at holde en gudstjeneste, hvor Michael Jacksons sange skal være det musikalske omdrejningspunkt.

Gudstjenesten var planlagt, inden den stærkt debatterede dokumentar 'Leaving Neverland', hvor Michael Jackson igen anklages for voldsomme seksuelle overgreb, kom ud.

Nu forklarer præst Jens Biegel-Fogh, hvorfor de har valgt at holde gudstjenesten, selvom beskyldningerne er omfattende.

Og han er helt klar i mælet.

Jens Biegel-Fogh siger, at de har overvejet, hvad de skulle gøre med deres gudstjeneste, men at de holder fast i arrangementet. Foto: Helligaandskirken
Jens Biegel-Fogh siger, at de har overvejet, hvad de skulle gøre med deres gudstjeneste, men at de holder fast i arrangementet. Foto: Helligaandskirken
Vis mere

»Jeg synes, det ville være principielt forkert at dømme personen, når vedkommende ikke er dømt retsligt,« siger han til B.T. og uddyber:

»Hvis vi valgte at droppe gudstjenesten, så har vi jo dømt ham.«

Han forklarer, at det generelt aldrig er kunstneren, som kommer før gudstjenesten. Det er ikke dem, der er i fokus, men sangene.

Alligevel siger han, at han godt ved, at der har været meget debat, efter 'Leaving Neverland' kom ud. Derfor føler han også, han bliver nødt til at kommentere det ved selve gudstjenesten.

Her ses Michael Jackson i 2005, som var året, hvor retssagen om seksuelle overgreb kørte imod ham. (Photo by Timothy A. CLARY / AFP)
Her ses Michael Jackson i 2005, som var året, hvor retssagen om seksuelle overgreb kørte imod ham. (Photo by Timothy A. CLARY / AFP) Foto: TIMOTHY A. CLARY
Vis mere

I Helligåndskirken har man dog overvejet, hvad de skulle gøre, men beslutningen er altså, at man ikke kan melde afbud på grund af beskyldninger - lige meget hvor troværdige de er.

Derdover mener Jens Bieghel-Fogh, man med fordel kan se kritisk på den 'jagt', der opstår, når en kendt person har gjort en forbrydelse.

»I mine øjne, virker det til, er der en trang til at fordømme.«

Jens Biegel-Fogh siger, at det er vigtigt, man husker, at personen ikke er lig med forbrydelsen. Kirkens rum er, tilføjer han, netop det rette sted at tage disse etiske problemstillinger op til diskussion.

I det hele taget har de i Natkirken haft forskellige aftener med forskellige kunstnere, og det er ikke ensbetydende med, at de deler kunstneren eller musikerens holdninger, livssyn eller endog religiøse overbevisninger.

De vurderer, om kunstnere kommer til at stjæle fokus. Til spørgsmålet om, hvorvidt det ved Jackson-aftenen netop kan være musikeren frem for musikken, som er fokuspunkt, siger han:

»Nu er det jo først 3. maj, så man kan håbe, at tiden får lov at gå sin gang.«

I Jens Biegel-Foghs øjne ville det være meget helt umuligt, hvis man til al musik skulle ind og vurdere på kunstnerens person.

Radiostationer dropper Jackson-musik

Radiostationer verden over har valgt at droppe Michael Jacksons musik, efter HBO-dokumentaren 'Leaving Neverland' er blevet sendt. I Danmark er det DR, der havde rettighederne til dokumentaren, og der har været meninger for og imod, at den skulle sendes.

Fans har sagt, dokumentaren giver et ensidigt og negativt billede af Kongen af Pop. I dokumentaren står de to mænd Wade Robson og James Safechuck frem og fortæller, at de blev seksuelt misbrugt af Michael Jackson, da de var børn.

Michael Jackson blev i 2005 tiltalt for at have sex med mindreårige, men blev dengang frikendt. Den danske fanklub henviser til dette faktum og kalder Wade Robson og James Safechuck pengegriske løgnere.

Begivenheden i Helligåndskirken, der foregår om aftenen 3. maj, har mere end 300 tilmeldte på Facebook.