Spotify er rødglødende.

Siden Hans Philip, den tidligere frontmand i Ukendt Kunstner, søndag ud af det blå udsendte sit længe ventede soloalbum, har hans fans sat streamingtjenesten på overarbejde.

Spotifys officielle hitliste over de mest lyttede numre i Danmark, 'Denmark Top 50', var mandag ramt af teknisk uheld, men da den tirsdag virkede igen, stod der nu pludselig Hans Philip over det hele.

Helt uhørt indtager den 31-årige sangers nye sange både første-, tredje-, fjerde-, syvende- og tiendepladsen i toppen af hitlisten.

Spotifys hitliste tirsdag eftermiddag. Bemærk Hans Phillip indtager halvdelen af pladserne.
Spotifys hitliste tirsdag eftermiddag. Bemærk Hans Phillip indtager halvdelen af pladserne. Foto: Screenshot
Vis mere

Det flotte comeback krydres yderligere med fire pladser i top-25, og ifølge hans pladeselskab, Copenhagen Records, er det nye album 'Forevigt' samlet set blevet hørt én million gange i løbet af de første 24 timer.

For de uindviede var Hans Philip tidligere frontmand i duoen Ukendt Kunstner, der fra 2013 til 2017 udsendte tre album, vandt priser ved P3 Guld og Danish Music Awards og spillede på alt fra Smukfest til Roskilde Festival og Grøn Koncert.

Sammen med rappere som Kesi, Gilli og S!vas fornyede han dansk pop og rap, og hans partner i Ukendt Kunstner, produceren Jens Ole McCoy, har senest gjort sig bemærket med lydbilledet til filmhittet 'Underverden'.

I en DR-dokumentar i slutningen af 2016 annoncerede Ukendt Kunstner pludselig, at de ville stoppe, og siden har fans higet efter ny musik fra Hans Philip, der op til sit comeback har holdt sig helt ude af rampelyset.

Ukendst Kunstner da de vandt P3 Guld.
Ukendst Kunstner da de vandt P3 Guld. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere

To danske medier har indtil videre anmeldt det populære album, og her er armene også helt i vejret.

Soundvenue giver 'Forevigt' fem ud af seks stjerner og kalder det for 'hjerteskærende selvterapi'. Gaffa er helt oppe på seks ud af seks stjerner og sammenligner Hans Philip med den amerikanske verdensstjerne Frank Ocean, der dyrker samme melankolske stil.

Hans Philip, der for tiden opholder sig i Los Angeles, har endnu kun kort kommenteret sit flotte comeback med en takkehilsen på Instagram, hvor fans sender hjerteemojis tilbage i massevis.

Det er endnu uvist, om Hans Philips tilbagevenden til hitlisterne også betyder nye koncerter.

Hans Philip.
Hans Philip. Foto: Pressefoto
Vis mere