Hvis Hilmer Hassig kan høre det nye Loveshop-album, vil han smile ned fra himlen.

Selv uden deres gudbenådede guitarist, der blev trafikdræbt for et par år siden, finder Henrik Hall, Jens Unmack og de ikke færre end to nye erstatnings-guitarister Mika Vandborg og Jens Hellemann på »Frelsens Hær« nemlig nyt liv. Og kærlighedsbutikken slår igen dørene op på vid gab.

Det lyder selvfølgelig ikke helt, som det gjorde, dengang Hassig spandt sine tone-guirlander omkring Unmacks magiske poesi. Det ville jo også være kedeligt.

I stedet føjer bandets ældste medlem, Henrik Hall på 62 år, en ny, spændende dimension til bandets melodier.

I gamle dage var det således mest Unmack og Hassig, der komponerede tonerækkerne. Og Halls indflydelse åbner i endnu højere grad døren til den danske guldalder.

Fra TV2 til Poul Reichhardt

Således bærer bandets nye sange ikke alene tankerne i retning af TV2’s bedste, men også Jørgen & Grethe Ingmann og (ja, undskyld) Poul Reichhardt, der ligesom Hall/Unmack i dén grad er dus med himlens fugle.

Og så gør det selvfølgelig heller ikke noget, at evige sandheder, formet som perfekte popomkvæd, igen vælter ud af Jens Unmacks udtryksfulde ærmer.

Min personlige favorit er 'Hvis det føles godt, vil det også gøre ondt. Hvis det føles sygt, er det sikkert sundt' (fra 'Fester i Danmark').

Magisk musik

Hilmer Hassigs nærvær og indflydelse dukker selvfølgelig op overalt på 'Frelsens Hær'.

Og i 'Lyset er for dig' er hans gamle ven Jens Unmack heldigvis ikke bange for at lade hjertet bløde helt igennem.

Med alderen lader den sidste sarkastiske bastion til at være faldet. Dén slags lukker alligevel kun uvelkommen distance ind i sangens rum. Og det er derfor utvetydigt smukt, når Jens Unmack vinker farvel med ordene: 'Lyset finder vej'.

Men trods dén smukke afsked er 'Frelsens Hær' mest af alt en varm velkomst til endnu et kapitel i historien om ét af Danmarks bedste popnavne.

hoeg@bt.dk