Den 9. april døde den verdenskendte rapper DMX i New York.

I weekenden blev han begravet, og det var ikke en af de begravelser, der bliver forbigået i stilhed – kun med deltagelse af den nærmeste familie.

DMX levede livet, optrådte og blev begravet – med store armbevægelser.

Søndag rullede hans højrøde kiste på ladet af en monstertruck gennem gaderne i hans hjemby, New York. Hele vejen fra Yonkers til Brooklyn. Det skriver Sky News.

Rapperen DMX's kiste blev kørt til begravelsen på ladet af en monstertruck med skriften »Længe leve DMX«. Foto: EPA/JASON SZENES
Rapperen DMX's kiste blev kørt til begravelsen på ladet af en monstertruck med skriften »Længe leve DMX«. Foto: EPA/JASON SZENES Foto: JASON SZENES
Vis mere

Et følge på tusindvis af motorcyklister fulgte kisten gennem gaderne, hvor mennesker i massevis var forsamlet for at sige farvel til rapperen, skriver avisen.

Selve begravelsen var kun for venner og den nærmeste familie, men hele den to timer lange begivenhed blev streamet på YouTube.

Søndag fulgte et stort optog af motorcyklister DMX på den sidste rejse. Foto: EPA/JASON SZENES
Søndag fulgte et stort optog af motorcyklister DMX på den sidste rejse. Foto: EPA/JASON SZENES Foto: JASON SZENES
Vis mere

Derfor kunne alle se kollegerne Kanye West og Busta Rhymes deltage i begravelsen, ligesom de kunne høre Xavier Simmons, den ældste af DMX’s  i alt 15 børn, sige:

»Vores far er en konge. Vores far er et ikon.«

Eks-konen Tashera Simmons og DMX's forlovede Desiree Lindstrom trøstede hinanden dagen efter DMX var blevet indlagt efter at have taget en overdosis. Fire døde senere døde rapperen på hospitalet. Foto Angela Weiss / AFP.
Eks-konen Tashera Simmons og DMX's forlovede Desiree Lindstrom trøstede hinanden dagen efter DMX var blevet indlagt efter at have taget en overdosis. Fire døde senere døde rapperen på hospitalet. Foto Angela Weiss / AFP. Foto: ANGELA WEISS
Vis mere

Rapperens ekskone, Tashera Simmons, der er mor til fire af de 15 børn, roste DMX for hans vilje til altid at give sig 100 procent.

Den 2. april blev den kun 50-årige rapper, der er født Earl Simmons, indlagt efter at havde taget en overdosis.

Han blev lagt i koma, mens læger og familie håbede, at han ville komme sig. Men skaderne var for omfattende og efter en uge, døde han af et akut hjertestop.

Dermed sluttede et ekstraordinært liv. DMX blev 'født som en taber, men døde som en superstjerne', som musikmagasinet Gaffa, skrev i hans nekrolog.

DMX afholdt store koncerter, som her på Woodstock festival i New York i 1999. Foto REUTERS/Joe Traver.
DMX afholdt store koncerter, som her på Woodstock festival i New York i 1999. Foto REUTERS/Joe Traver. Foto: Joe Traver
Vis mere

Han har udgivet otte album, det første »It's Dark And Hell Is Hot« udkom i 1998, men han står også bag numre som »X Gon' Give It To Ya« og »Party Up (Up In Here)«. Han spillede store koncerter, optrådte som skuespiller i film som »Belly« og »Romeo Must Die«, men er også kendt for åbent at tale om livets mørke sider.

For de var også en del af rapperens virkelighed. DMX voksede op i en belastet familie, der var medlem af Jehovas Vidner, han flyttede hjemmefra som ung teenager og hele sit liv kæmpede han med et stofmisbrug, ligesom han gentagne gange var på kant med loven og sad i fængsel.

Et liv, som ifølge Gaffas nekrolog begyndte sådan her:

»Hans forældre er unge, og han vokser op i et usundt hjem, hvor han bliver mishandlet af sin religiøse moder gennem opvæksten. Han forlader hjemmet som 14-årig og flakker omkring på gaderne, hvor han finder trøst blandt de lokale rappere og herreløse hunde.«