Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ukraine vandt – ganske som forudsagt og på baggrund af stor opbakning fra tv-seerne – lørdag aften dette års Eurovision.

Men prorussiske hackere forsøgte at ødelægge afstemningen både under den første semifinale, hvor Ukraine optrådte, og under lørdagens store finale i Torino.

Det meddeler italiensk politi ifølge BBC.

Ifølge politiet var det den russiske hackergruppe Killnet og den tilknyttede gruppe Legion, der stod bag angrebene, som heldigvis blev blokeret af politiets afdeling for cybersikkerhed.

»Forskellige computerangreb af DDoS-karakter rettet mod netværks-infrastrukturer under afstemningerne og sangoptrædenerne blev afbødet,« lyder det fra italiensk politi i en officiel udtalelse.

DDoS står for distribueret denial-of-service og dækker over den type hackerangreb, som Killnet har specialiseret sig i: Nemlig at lamme servere ved at indsende en konstant række forespørgsler, således at legitime brugere bliver sløvet eller helt holdt ude.

Desuden har Eurovision under årets afholdelse døjet med »mistænkelige forsøg på at manipulere afstemningen«, efter man fandt »irregulære stemmemønstre« i seks landes juryer, som det blev meldt ud fra officiel side.

Derfor måtte jurystemmerne – som sammenlægges med seerstemmerne for det endelige resultat – for den anden semifinale og finalen forkastes og erstattes af et resultat, som organisationen bag har udregnet baseret på lignende landes resultater.

Kalush Orchestra fra Ukraine efter Eurovision-sejren i Torino søndag 15. maj 2022.
Kalush Orchestra fra Ukraine efter Eurovision-sejren i Torino søndag 15. maj 2022. Foto: YARA NARDI
Vis mere

Ukraine stillede op til Eurovision med bandet Kalush Orchestra, der som bekendt vandt med sangen 'Stefania'.

Rusland var på grund af landets invasion af Ukraine blevet udelukket fra sangkonkurrencen.

Andre læser også