Direktør for Langelandsfestival, Allan K. Pedersen, siger, at der ikke er nogle politiske motiver bag hans beslutning om ikke at lukke 'Stram Kurs'-formand Rasmus Paludan ind på festivalen.

»Det er overhovedet ikke en politisk beslutning. Det kan vi slet ikke tillade os. Det er udelukkende for vores gæsters sikkerheds skyld,« siger han til B.T.

Han forklarer, at de tager stilling fra sag til sag, og på den baggrund afgør de, om gæsterne er velkomne eller ej.

Rasmus Paludan er i offentligheden kendt for sine koranafbrændinger og demonstrationer blevet mål for stor vrede, og man har vurderet, at der hænger en trussel over hans hoved. En trussel, som kræver, at han blandt andet har fået politibeskyttelse i mange tilfælde.

Til spørgsmålet om, hvorvidt man også vil kunne opleve, at folkevalgte politikere som Inger Støjberg og Pia Kjærsgaard, der ligeledes har modtaget trusler, kan blive nægtet adgang på grund af sikkerhedsmæssige årsager, svarer direktøren:

»Det er lidt det samme svar igen, fordi det er en beslutning, vi tager fra sag til sag.«

Han forklarer, at det er et privat forehavende, og de derfor helt selv kan bestemme, hvem der bliver lukket ind. Som eksempel nævner han også festivalens meget strenge syn på euforiserende stoffer.

»Vi har jo også en nultolerance overfor stoffer på vores festival. Vi har meget få problemer med det, men skulle vi opleve, at nogle af vores gæster var i besiddelse eller havde indtaget stoffer, så ville de heller ikke blive lukket ind,« siger han.

Langelandsfestival er ejet af direktør Allan K. Pedersen, og det er altså ham, der har det sidste ord.

'Stram Kurs'-lederen Rasmus Paludan var ikke tilfreds med beslutningen, men der ser ikke ud til at være meget at gøre.

Han skulle først have haft adgang til VIP-området, men endte med at måtte købe en almindelig billet, men den kunne han altså heller ikke komme ind på.

I forhold til et eventuelt beløb, som Rasmus Paludan har betalt for sin billet, så fortæller folkene bag festivalen, at man kan få sine billetter refunderet i op til 72 timer efter, man har købt dem.