Flere ansatte i DR får ikke forlænget deres nuværende kontrakt. Det resulterer desuden i en række programlukninger. 

Det bekræfter DR over for Ritzau.

B.T. har desuden set en mail, som er sendt fra ledelsen på P3 til medarbejderne, hvor det fremgår, at flere medarbejdere stopper på P3 som følge af programnedlægninger.

Ungdomskanalen har nemlig anlagt en ny kurs i forbindelse med præsentationen af næste års sendeplan.

Her står det nu klart, at flere programmer skal stoppe, samtidig med at flere medarbejdere på de givne programmer ikke er blevet forlænget.

'Den kurs forudsætter ændringer i tilgangen til stoffet og i porteføljen. Derfor bliver der i forlængelse af den nye retning for P3 Lyd foretaget en række programændringer med henblik på sendeplanen for 2024. Herunder er der nogle programmer og podcasttitler i den nuværende portefølje, der ikke videreføres i 2024, hvilket har konsekvenser for de tilknyttede medarbejderes vilkår på P3 med effekt i det nye år,' skrives det i mailen til medarbejderne.

Det drejer sig ifølge mediet Mediawatch om fem tidsbegrænset ansatte og fire freelancere, der har fået at vide, at de stopper med årets udgang.

Det bekræfter redaktionschef for P3 Radio og Podcast Isabella Hindkjær over for Mediawatch, hvor hun understreger, at der ikke er tale om 'en spareøvelse'.

»Der er en række programmer, der ikke fortsætter i 2024. Sådan er det, når man sætter en ny strategisk kurs og eksekverer på den. Vi har et stort fokus på at udvikle nye programmer, nye indholdsområder og helt nye måder at udvikle indhold på,« siger hun til mediet.

Allerede på et møde fredag skulle den nye kurs for P3 være blevet fremlagt af den nye redaktionschef Isabella Hindkjær, skriver Journalisten.

Alle de berørte medarbejdere skulle allerede være blevet underrettet i løbet af ugen om, at deres kontrakter ikke ville blive forlænget.

Det vides endnu ikke officielt hvilke programmer, der bliver nedlagt.

Ifølge mailen til medarbejderne præsenteres ændringerne i sendeplanen og pocastporteføljen på et møde fredag middag.