Den 63-årige Ozzy udgiver et såkaldt satanisk blues-album med legendariske Black Sabbath.
Den 63-årige Ozzy udgiver et såkaldt satanisk blues-album med legendariske Black Sabbath. Foto: HANNIBAL HANSCHKE

Dagen nærmer sig! Og hér taler vi om den dag, legendariske Black Sabbath udgiver deres første album med (mindst) lige så legendariske Ozzy Osbourne ved mikrofonen siden ’Never Say Die’ albummet fra 1978.

Datoen er så ikke fastlagt, men det nye værk – med titlen ’13’ – udkommer til juni. Ifølge magasinet Rolling Stone er albummet primært indspillet i Los Angeles, hvor bladet har mødt Ozzy i Shangri La Studiet.

Osbourne beskriver kort og godt det nye album som ’satanisk blues’ i forlængelse af den slæbende, dundrende dommedagsrock, Sabbath spillede på deres første fire album fra de tidlige 1970’ere – således er flere af numrene helt oppe at kysse otte minutter i spilletid.

- Jeg aner ikke, hvad fanden der foregår i musikverdenen i dag, siger Ozzy.

- Min kone nævner nye bands for mig hele tiden, men jeg aner ikke, hvem hun ævler om. Så vi gør dét (på det nye album, red.), som vi altid har gjort.

Indspilningen af ’13’ har i flere ombæringer været afbrudt, fordi guitaristen Tony Iommi har fået behandling for den lymfekræft, han fik konstateret lige efter nytåret 2012.

- Jeg ved næsten ikke, om jeg tør sige det, men det går ret godt nu, siger Iommi, som skal fortsætte sin behandling for sygdommen de næste to år.

- Jeg er her stadig, og jeg er okay. Den plade skulle laves nu – havde det varet ti år mere, er jeg ikke sikker på, at vi alle ville være her.

Producer på ’13’ er Rick Rubin (Slayer, Metallica, Johnny Cash, The Cult, Red Hot Chili Peppers m.fl.) og Black Sabbath fik noget af et chok, da de første gang mødte ham. Rubin bad de Iommi, Osbourne og bassisten Geezer Butler sætte sig, og så spillede han det første primalrå Sabbath album fra 1970 for dem og sagde, at det var dér, han ville have dem hen 43 år senere.

- Jeg ville lave en plade, som kan leve op til deres fire første, sige Rubin til Rolling Stone.

- Det første album var jo ikke en straight heavy metal skive. Du kan høre bl.a. jazzpåvirkning på den, ligesom jeg gerne ville have dem til at ramme dén livefeeling, de tidlige album har.

Producerens krav satte Black Sabbath på noget af en opgave.

- Det var sgu mildest talt forvirrende at skulle finde tilbage til den tidlige lyd. Vi var nærmest nødt til at glemme alt dét, vi har lært siden de første albums, siger Geezer Butler.

Blandt sangtitlerne på ’13’ finder man ’End Of The Beginning’, ’God Is Dead’ og ’Age Of Reason’. Trommeslageren Bill Ward er som det eneste originale medlem ikke med på albummet.

Brad Wilk fra Rage Against The Machine spiller trommer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.