Pilgrimz – det ene af de to eneste danske metalnavne på årets Roskilde Festival – gav en timelang øvelse udi hidsig hardcore, men (sjovt nok) var det bandets overdrevne entusiasme, der i længden blev lidt for trættende.

Det kan næppe komme bag på nogen, at enhver dansk musiker drømmer om en dag at stå på en af Roskilde Festivals scener, og at dømme efter danske Pilgrimz torsdagsoptræden i Pavilion-teltet, ligger den drøm heller ikke indpisker og forsanger Max Vegas fjern. I hvert fald nåede han at forklare os mindst ti gange, at vi bare var det fedeste publikum, han og hans band nogensinde havde optrådt foran.

Nuvel, der var da også tryk på foran scenen, hvor det energiske og unge heavy metal-publikum slog sig løs, men det tror på den anden side også pokker, når nu Pilgrimz er et af de ENESTE metalnavne, der overhovedet findes på programmet i år.

Bandets hardcore metal er ikke videre banebrydende, men mindre kan også gøre det når man har en så entusiastisk folkemængde i ryggen, som det var tilfældet denne aften. Men bandets overbegejstrede indstilling til koncerten så kammede over i crowdpleasende nationalsang til Twisted Sisters ’We’re Not Gonna Take It’ og Max Vegas’ gentagne rablen mellem numrene trak fra i det store hele.

Lidt synd, for bandet havde ellers fra start publikum i dets hule hånd, men spillede også alt for meget på netop det.