Det tog Don Henley og hans califoniske millionærvenner i The Eagles godt 28 år at komme med opfølgeren til deres forrige »The Long Run«. Men den nye »Long Road Out Of Eden« er ventetiden værd.

Der er god grund til, at gruppens 1976-hjørnesten »Hotel California« stadig er én af verdens bedst sælgende album. Vi taler om nogle af rockmusikken største tekniske begavelser.

Og på de 31 år, der er gået, er de fire tilbageværende ørne kun blevet endnu bedre musikere. Og selvom »Long Road Out Of Eden« ikke som »Hotel California« er en renskåret genistreg, så har Don og drengene tydeligvis heller ikke glemt, hvordan man komponerer en klassisk popsang med både mening og melodi.

Enkelte sange på dette dobbeltalbum kan godt blive en anelse lange i snottet. Som når Joe Walsh på sin egen »Last Good Time In Town« bruge syv minutter på at fortælle, hvor meget han elsker at lave ingenting.

Men de fleste af de 20 nye kompositioner er trods den lange spilletid (titelsangen varer 10 minutter) skarpe og ikke et sekund for lange.

Eagles tager sig den tid, det tager. Og selvom, der skulle gå yderligere 20 år, før »Long Road...« får en lillebror, så fortvivl ikke. Denne dobbelte ørn er nemlig én den slags skiver, der bare bliver ved med at give.