Endnu et livesæt fra Motörhead… spørgsmålet er, om du er tosset nok til at investere i de samme sange én gang til

Okay Motörhead – nu er det jo altså, man må til at spørge sig selv, om det hér overhovedet giver mening.

Endnu et omfattende dvd/cd sæt fra ’The World Is Yours’ turnéen i 2011? Ganske vist er dette optaget et andet sted end  ’The World is Ours Vol. 1’ sættet fra i fjor (hovedparten hér er en hel koncert fra Wacken Open Air i Tyskland, mens sidste års udskejelser primært var fra en koncert i Chiles hovedstad Santiago), men sætlisten er i store træk den samme og bonusnumrene (fra Sonisphere Festival og Rock In Rio) gentagelser af sange, som allerede er på Wacken optagelserne.

Det vil sige, at der er to spørgsmål, man skal stille sig selv, før man investerer i ’The World Is Ours Vol. 2).

For det første: hvor mange koncertoptagelser af ’Ace Of Spades’, ’Overkill’, ’Going To Brazil’ o.s.v. har jeg egentlig brug for?

Og for det andet: har jeg virkelig brug for at se Lemmy på film igen-igen – selv om manden naturligvis er verdens ottende vidunder og rutinemæssigt bør tilbedes hver dag?

Se, de spørgsmål kan ikke engang jeg besvare fyldestgørende. Og jeg er ellers fan i et omfang, så én af mine nærmeste venner har døbt mig Lemmy.dk!

Så endnu engang kommer det an på, om man vil hive den gamle stivbenede uforklarlige krikke ’Kærlighed’ af stalden. Med andre ord: elsker du myten Motörhead og legenden Lemmy højt nok til at hive læderet af lommen for at investere i en bunke numre, de fleste fans i forvejen ejer talrige udgaver af?

Selv ville jeg gøre det, men jeg er ifølge talrige af mine såkaldte venner ’sgu’ da heller ikke rigtigt klog’, når det handler om Motörhead.

Således må du spørge dig selv: ’er jeg heller ikke rigtigt klog?’, før du investerer i ’The World Is Ours Vol. 2’.

Hvis du svarer ’næ, gu’ er jeg ej’ til det spørgsmål skylder jeg at oplyse, at musikken hér selvsagt er fremragende som sædvanlig.

De er Motörhead, og de spiller rock’n’roll. Bedre og mere stilrent end de fleste andre. Men det vidste du selvfølgelig også godt.

MOTÖRHEAD, ’The World Is Ours Vol. 2 – Anyplace Crazy As Anywhere Else’, (EMI – blu-ray, dvd, cd)

Fire stjerner (ud af seks)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.