Roskilde Festival er snart klar med de første kunstnere til næste års program.

Det er ikke mange udtalelser, Roskilde Festival er kommet med, siden årets festival blev aflyst grundet coronavirus. Men nu løfter festivalens musikdirektør, Anders Wahrén, sløret for de første planer om 2021-programmet.

Det gør han i et interview med RoskildeNyt.

Blandt andet fortæller han, at der ikke går forfærdelig længe, inden billet-indehaverne til næste år får at vide, hvad man kan forvente rent musikalsk.

2020-udgaven af Roskilde Festival skulle have været nr. 50 i rækken. Det bliver i stedet til næste år.
2020-udgaven af Roskilde Festival skulle have været nr. 50 i rækken. Det bliver i stedet til næste år. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Vi er så småt ved at få et overblik. Jeg vil tro, at vi kan præsentere det første musik på næste års plakat i indeværende måned.«

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte i april på et pressemøde, at store forsamlinger blev forbudt til og med august. Som konsekvens måtte Roskilde Festival aflyse årets festival og dermed også bryde aftaler med de kunstnere, der var hyret.

Derfor ligger der også en opgave i at finde ud af, hvilke musikere man kan og vil lave aftaler med i 2021.

Og dem, der havde købt billet ud for årets kunstnere, må således forvente et noget anderledes program.

»Noget af programmet vil også blive helt nyt. I nogle tilfælde er der kunstnere, vi gerne ville flytte til næste år, hvor det ikke kunne lade sig gøre. Det kan være fordi, de allerede har planer næste sommer eller vælger slet ikke at turnere til den tid,« siger Anders Wahrén og fortsætter:

»Samtidigt vil vi også sørge for, at vi har plads i programmet til noget af den musik og kunst, der er helt friskt næste år. Det betyder, at der er flere af de kunstnere, der var på programmet i år, der ikke har fået tilbud om at komme igen næste år.«

Nogle af de hovednavne, der skulle have optrådt i 2020 var blandt andre Jada, Taylor Swift, Kendrick Lamar, Haim og Tyler, The Creator.

Roskilde Festival i 2021 er allerede meldt udsolgt.