Der er både nyt album og en landsomspændende turné iblandt friske fisk fra det danske band The Grandfætters.

Albummet, der er gruppens nummer to, hedder kort og godt 'The Grandfætters'. Pladen indeholder også gruppens nyeste single, 'Barcelona' og release-turnéen, der alene foregår på landets fiskehaller, fortsætter fredag og lørdag.

De fire unge folk-pop vestjyder Allan, Christian, Christian og Anders, der udgør til sammen bandet, var ikke i tvivl, da turnéen skulle planlægges.

»Det er lidt hjemligt for os, hvis det kan lugte lidt af fisk,« griner bassist Allan Josephsen, der sammen med sine bandkammerater - som på kryds og tværs også er grandfætre af kød og blod - er opvokset i Thyborøn.

The Grandfætters
The Grandfætters Foto: PR
Vis mere


Anders’ farmor er søster til Allans morfar, der er bror til Christians farmor, der er søster til den anden Christians morfars kone. Sådan er historien. Den korte: Drengene har samme oldeforældre.

Man kunne tro, at det at være grandfætter var eneste krav for at komme med i bandet. - Men det er også fint, hvis du kan spille lidt. Eller har en bil, siger Anders Toft Bro, der spiller tangenter.

De nye album rummer i alt tolv sange - alle hjemmekomponerede.

På titler som 'Drog Ud', 'Fødeby' og 'På Vej' fortæller grandfætrene om livet i og uden for Thyborøn. Og på sidstenævnte får det unge band besøg af en veteran og god ven af familien, Johnny Madsen.

Johnny Madsen er gæst på det nye album med The Grandfætters.
Johnny Madsen er gæst på det nye album med The Grandfætters. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere


»Jeg synes, det er et godt nummer. Men når man som The Grandfætters og jeg selv kommer fra Thyborøn, så er det jo ikke altid noget, man praler af. Vi er bare taknemmelige for at være det,« siger Madsen selv.

Og nu har The Grandfætters det selvfølgelig ikke fra fremmede. To af bandmedlemmernes fædre, Bent Bro og Henning Toft Bro, var således i sin tid med til at stifte det popiulære band Tørfisk. Og som et aktuelt ekko fra gamle dage medvirker både Bent og Henning samt de øvrige to fædre på kor på sønnernes aktuelle album.

The Grandfætters er:

Christian Stausholm Holm – Vokal, akustisk guitar / Christian Toft Bro – Akustisk guitar, el-guitar, mandolin / Anders Toft Bro – Tangenter, harmonika, sang / Allan Toft Josephsen – Bas, akustisk guitar, sang

The Grandfætters er klar med nyt album og turné
The Grandfætters er klar med nyt album og turné
Vis mere

Fiskeauktionshalsreleaseturné, der allerede startede fredag, ser således ud:

Fredag den 5. april, kl. 19:00, Grenaa (koncert i bødehallen)

Lørdag den 6. april, kl. 14:00, Gilleleje (koncert i Fiskernes Filetfabriks kølehal)

Der er gratis entré.