Lyt til artiklen

Når Danmarks bud på en vindersang til Eurovision skal findes, bliver det i Næstved.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

'Hele Danmarks musikfest, Dansk Melodi Grand Prix, bringer også i 2023 fest og farver hjem i de danske stuer. Lørdag den 11. februar sender DR direkte fra Arena Næstved, når danskerne skal stemme om, hvilken sang der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Storbritannien til maj', lyder det.

Dermed kan danskerne da også allerede sætte et kryds i kalenderen, hvis de vil se showet og stemme på deres favorit.

Der er otte sange med i konkurrencen i år og sammen med værterne, vil de blive afsløret senere på efteråret.

»Dansk Melodi Grand Prix er en stolt tradition og en musikalsk folkefest, som samler os på tværs af generationer og smag. Derfor er det igen i år ambitionen at skabe et show, der bringer danskerne sammen hjemme i stuerne, og som fejrer musik og sangskrivningskunsten«, siger Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik.

Og i Næstved er man rigtig glad for, at sangkonkurrencen skal afholdes hos dem.

Det fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

»Vi er glade for, at DR har valgt Næstved som Grand Prix By 2023. Hvis vi selv skal sige det, er det helt oplagt, for Næstved er en by med masser af musikkultur. Vi har endda udklækket to grandprixvindere: Fra Næstved Musikskole sangerinde og skuespiller Flora Ofelia, som vandt børnenes melodigrandprix i 2015, og fra Næstved Ungdomsskole trommeslager Ihan Haydar, som har vundet Dansk Melodi Grandprix i 2012 og søreme også i 2022. Vi er klar til at stå sammen og stable endnu en folkefest på benene,« lyder det.

Showet vises på DR.