Selvom det først er torsdag aften, at Fyr & Flamme optræder til semifinalen i dette års Eurovision, så er halvdelen af deres skæbne allerede afgjort nu.

Sent onsdag aften gik det danske grandprix-håb nemlig på scenen foran sangkonkurrencens fagjury – og deres stemmer tæller lige så meget som tv-seernes.

»Det gik godt i aften (onsdag, red.),« fortæller Laurits Emanuel, mens Jesper Groth kalder det »fantastisk«, da det samtidig er første gang, at de to nogensinde sammen har optrådt for et publikum.

»Det var fedt at opleve,« forklarer han.

Fyr & Flamme under en tidligere prøve i Rotterdam.
Fyr & Flamme under en tidligere prøve i Rotterdam. Foto: PATRICK VAN EMST
Vis mere

Til Ritzau fortæller Jesper Groth, at det »gav nogle ekstra superkræfter«, at der sad publikummer i salen.

»Det gik virkelig godt. Jesper sang rigtig godt, og jeg stod bare og nød ham,« fortæller Laurits Emanuel til nyhedsbureaet.

Til B.T. har de to bandmedlemmer tidligere på ugen fortalt, at Eurovision vil være første gang, de sammen står på scenen og optræder for et publikum:

»Vi er blevet spurgt af alle mulige: 'Ej, er det ikke træls, der kunne være 16.000 derinde (i Ahoy-arenaen i Rotterdam, hvor det afholdes, red.), og der kommer kun 3.500?' Vi plejer at kunne høre en kameramand, der står og klapper ovre i hjørnet, når vi er færdige med at spille, så det er jo bare pissefedt, at der er publikum,« fortalte Laurits Emanuel i den forbindelse.

Fyr Og Flamme optræder til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Fyr Og Flamme optræder til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Foto: Emil Helms
Vis mere

»Jeg tror, det er det største antal publikum, jeg har spillet for i det hele taget. Det er bare vildt stort.«

Sangkonkurrencens fagjury, som består af musikkyndige og branchefolk, afgiver deres stemmer alene ud fra den optræden, som de deltagende lande - der skal konkurrere i semifinalen torsdag - gav onsdag aften.

Fagjuryens stemmer står for 50 procent, mens seerne står for den anden halvdel.

Seerne får mulighed for at stemme på de ti sange, som de synes fortjener en plads i finalen lørdag, når i alt 17 lande konkurrerer i semifinalen torsdag.

Tirsdag aften fandt den første semifinale sted.

I finalen tørner i alt 26 lande sammen og skal dyste om at blive kåret til vinder af Eurovision.

Du kan se Fyr & Flamme stå på scenen i den anden semifinale under dette års Eurovision torsdag klokken 21. Du kan følge det her på B.T., hvor vi sammen med grandprixlegenden Jørgen de Mylius kommenterer showet undervejs.