Obduktionsrapporten for Dolores O'Riordan, forsangeren for det irske band The Cranberries, er omsider blevet fremlagt.

Den 46-årige sangerinde druknede 15. januar i et badekar på sit værelse på Hilton-hotellet på Park Lane i London. Dødsårsagen er drukning som følge af alkoholforgiftning.

Ved sin død havde hun så meget alkohol i blodet, at det svarer til mere end fire gange grænsen for at køre bil, oplyste retsmediciner Shirley Radcliffe ved et retsmøde i London-bydelen Westminster, skriver Irish Independent og Sky News.

Dolores O'Riordan, der var mor til tre, blev i første omgang fundet af en stuepige.

Dolores O'Riordan under en koncert i Castle i Dublin, 29. april 2000.
Dolores O'Riordan under en koncert i Castle i Dublin, 29. april 2000. Foto: FERRAN PAREDES/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere

Da politiet ankom til værelse 2005, hvor hun var indlogeret, kunne de konstatere, at hendes næse og mund befandt sig under vand. Senere kom en læge til stede. Hun var iført pyjamasbukser og undertrøje.

Intet tyder ifølge retsmedicineren på, at hun havde indtaget nogen former for euforiserende stoffer, men hun tog receptpligtig medicin for at tøjle en maniodepressiv sindslidelse, hedder det.

Hendes psykiater, Seamus O Ceallaigh, havde set hende en uge tidligere. Han formoder, at hun havde en 'episode med mani eller svingende humør'.

På hotelværelset fandt man desuden fem miniature-spiritusflasker, en 35 cl champagneflaske og en tom pakke cigaretter - alle fra hotellets minibar.

Dolores O'Riordan blev stedt til hvile fra St Ailbe's Church i Ballybricken, Irland, 23. januar.
Dolores O'Riordan blev stedt til hvile fra St Ailbe's Church i Ballybricken, Irland, 23. januar. Foto: CLODAGH KILCOYNE/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere

Dødsfaldet blev ikke efterforsket som mistænkeligt af politiet i London - og det er der fortsat ikke noget, der tyder på, at det var.

Hun skulle have været til New York i den følgende uge for at arbejde på et soloalbum.

»Der er ingen tegn på, at det har været noget som helst andet end end ulykke. Det lader til at være en tragisk ulykke,« sagde retsmediciner Shirley Radcliffe.

Dolores O'Riordan blev begravet i januar. Torsdag kunne hun være fyldt fyldt 47 år.