Her ses Freddy Kalas, der blev fotograferet i forbindelse med afsløringen af årets artister i det norske MGP.
Her ses Freddy Kalas, der blev fotograferet i forbindelse med afsløringen af årets artister i det norske MGP. Foto: Junge, Heiko

Den norske musiker Freddy Kalas blev tirsdag præsenteret som en af de ti deltagere i dette års norske Melodi Grand Prix. Han skal nu stille op med en anden sang, end den som blev præsenteret tirsdag.

Det er ikke ligefrem en sjældenhed, at artister i Melodi Grand Prix'er verden rundt bliver beskyldt for plagiering. Men Freddy Kalas' sag er en af de lidt mere specielle.

Hans deltagelse i det norske Melodi Grand Prix var angiveligt i fare onsdag, fordi hans bidrag til dette års sangkonkurrence angiveligt minder meget om et nummer han selv skrev i 2011. Sangen 'Happy Rush' skulle minde så meget om sangen 'Cannabus« fra 2011, at Freddy Kalas angiveligt var millimeter fra at blive diskvalificeret fra konkurrencen.

Det skrev norske VG, som havde talt med flere kilder blandt arrangørerne, der på daværende tidspunkt bekræftede, at han ikke længere skulle deltage.

Efter et møde mellem tv-kanalen NRK og Freddy Kalas kom man dog frem til, at sangeren fortsat må stille op til MGP, men bare med et andet bidrag end det oprindelige.

Talsmand for MGP i Norge Jan Frederik Karlsen fortalte tidligere til avisen om den nu diskvalificerede sang:

»Omkvædene er meget ens,« siger talsmanden og fortsætter:

SWEDEN-EUROVISION-CONTEST

Basim

»Det er jo en sangskriverkonkurrence, og det skal være originalt materiale fra ende til anden, og det står der også i aftalen, vi laver med artisterne, siger Karlsen, der lægger vægt på, at han mener det er en decideret skandale.

Jan Frederik Karlsen oplyser også, at Kalas havde budt ind med flere mulige sange, som han kunne stille op med - inden valget faldt på »Happy Rush«.

Foreløbigt har musikeren ikke ønsket kommenteret på sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.