En amerikansk nonne, der var involveret i en ejendomsstrid med sangerinden Katy Perry er død efter at være kollapset under et retsmøde i sagen.

Nonnen, søster Catherine Rose Holzman, blev 89 år.

Striden handler om ejendomsretten til et tidligere kloster og den tilhørende grund i Los Angeles, som nonnerne ikke var helt trygge ved at sælge til Katy Perry, hvis sange ofte har et slet skjut seksuelt tema.

Katy Perry forsøgte sig med en charmeoffensiv under et besøg hos nonnerne, hvor hun angiveligt viste dem sin tatovering med Jesus og sang en salme for dem. Men lige lidt hjalp det.

»Jeg fandt Katy Perry og hendes videoer og... ja, hvis det er i orden at sige det, så var jeg ikke begejstret for nogen af delene,« siger søster Rita Callanan til avisen Los Angeles Times.

Hun beder avisen om lov til ikke at gå nærmere ind i, hvorvidt hun synes, det er passende at Katy Perry skulle bo i et kloster.

Rita Callanan opdagede, at Katy Perry skulle underholde i pausen under Super Bowl og tunede derfor ind. Det gjorde næppe noget godt for Perrys sag.

I showet sang hun blandt andet 'Teenage Dream', der blandt andet indeholder sætningen: 'Let you put your hands on me. In my skin-tight jeans'. Gramseri og tætsiddende jeans er ikke noget, der huer nonner.

Nonnerne valgte derfor i stedet at sælge det tidligere kloster til en lokal restaurantejer - uden at ærkebispedømmet havde givet grønt lys til det.

Sidste år fik både Perry og den katolske kirke næsten 10 millioner dollars i kompensation, fordi retten fandt, at salget var sket uretmæssigt.

Både ærkebiskoppen og Vatikanet skulle have nikket til millionhandlen, der altså endte med at få en overraskende dødelig udgang.

En af de sidste ting, man hørte til søster Catherine Rose var en direkte appel til den kendte sangerinde.

»Til Katy Perry, vær venlig at stoppe. Det gør ikke nogen noget godt - bortset fra at såre en masse mennesker.«

Det sidste punktum er endnu ikke sat i den bitre ejendomsstrid.