Ligesom på Roskilde Festivalen har man på Smukfest også et nøgenløb, og i år gik sejren til to unge mænd fra Århus, der havde valgt at følge kronprins Frederiks taktik.

Efter verdens længste sommer så nøgenløbet i Skanderborg ellers ud til at blive ramt af både storm og massiv regn, men det klarede heldigvis op, da værterne, skuespilleren Julie Ølgaard og komikeren Mark Le Fevre, kommenterede løbet i gang klokken lidt over 13 fredag eftermiddag.

Der var udelukkende mænd i feltet i år og efter et lynhurtigt løb, der bestod af øl- og Underberg-drikning, en tur i den lokale Skanderborg sø og opslåning af telt, løb 20-årige Lasse Juul Christensen og 19-årige Søren Gad Hvas med sejren og den efterfølgende fribillet til næste års festival.

Søren og Lasse efter deres sejr.
Søren og Lasse efter deres sejr. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

»Vi har det så fucking godt. Vi tabte sidste år, så vi har i den grad fået oprejsning. Vores livs største succes,« lød det begejstret fra Lasse og Søren, da de bagefter stod med champagneflasker i hånden.

»Vi gjorde som kronprins Frederik siger: Start hurtigt, sæt tempoet op undervejs og sæt så spurten ind til sidst,« forklarede de deres simple, men effektive taktik.

Sejren regner de med at fejre med en masse koncerter, hygge i deres lejr tilsat en masse øl.

»Vi skal se Post Malone, Deadmau5 og Kendrick Lamar. Så kommer min lillebror og skal være med på Smukfest for første gang,« lød det, før pressen lod dem fejre sejren i fred.

Søren og Lasse efter deres sejr med værterne Mark Le Fevre og Julie Ølgaard.
Søren og Lasse efter deres sejr med værterne Mark Le Fevre og Julie Ølgaard. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

Nøgenløbet på Smukfest har eksisteret i en årrække som en hyldest til Casper Christensen og Frank Hvams første ’Klovn’-film ’Klovn the movie’ fra 2010 hvor Casper Christensens karakter i en scene i filmen må flygte nøgen fra en campingplads efter at have forgrebet sig på en ung pige.

Det foregår ved søbreden på campingområdet ’Kærligheden’ og er altid et stort tilløbsstykke i løbet af Smukfest-ugen.