Lyt til artiklen

Simon Kwam og Nephew løb med P3s nye pris som Danmarks bedste live-orkester.

Det blev Nephew, der kunne hente statuetten i DRs koncertsal, da P3s lyttere kårede det i forvejen populære band som landets bedste live-orkester ved DRs store musikshow, P3-Guld.

Det mere ukendte, men absolut spændende rockband, I Got You On Tape, snuppede showets største pris, hvor der medfølger 100.000 kroner.

Dén pris går til en solist eller et band, som har imponeret, og som 'meget vel kan blive dansk musiks næste store stjerner,' som det hedder.

I Got You On Tape blev dannet i 2004 og brød igennem til en begrænset skare, da de i 2006 udsendte deres debut. For tiden er de aktuelle med deres tredje skive 'Spinning For The Cause'.
 
- Vi tror på, at de har potentiale til at skrive store og vigtige sange; at de har potentiale til at nå et langt større publikum og fortjener så meget mere opmærksomhed. Derfor går P3 Prisen i år til I Got You On Tape, lyder en del af DR-juryens begrundelse for den eftertragtede pris, der tidligere år er blevet vundet af Peter Sommer, Tina Dickow, Michael Simpson, Dúne og Veto.

Aftenens tredje pris, P3-Talentet blev vundet af det yderst lovende nye band, Rumours Said Fire, der storhitter for tiden på P3 med den charmerende 60'er-pastice, Balcony, der med sit forførende ekko af Simon & Garfunkel og Mamas And Papas er gået lige i øregangen på både de helt unge, der dyrker retro-musikken, samt deres granvoksne bedsteforældre, der dyrker deres ungdom.

P3-Gulds fjerde pris, der afgøres af lytternes SMS-stemmer, hedder Lytterhittet. Den gik til Rasmus Seebachs mega-hit 'Engel', der således fik cementeret sin status som et af de helt største hits sidste år.