Efter seks års pause er Nephew tilbage på den danske musikscene. Og det endda med et helt nyt medlem.

Bandet tæller nu foruden forsanger Simon Kvamm, Kristian Riis, Kasper Toustrup, Søren Arnholt og René Munk Thalund også Marie Højlund.

»Vi har holdt en pause fra hinanden, men det er sindssygt fedt at være sammen igen og lave musik. Det er det, vi alle sammen er blevet tændte af og inspireret af. Selve fællesskabet er pissefedt,« siger Simon Kvamm forud for fredagens X Factor, hvor bandet spiller sin nye single, 'Amsterdam'.

Og det er faktisk også ret stort - det med X Factor. Simon Kvamm er trofast seer.

»Os med børn sidder der troligt hver fredag. Det er meget stort for os at træde ind i den her magiske verden. Det er lidt ligesom at være med i Disney Sjov,« siger han.

Marie Højlund glæder sig over at være inviteret med i bandet.

»På en måde er det som at vende hjem til mig, for jeg startede i et band med fem mænd. Jeg har det virkelig sådan, at det her er noget, vi gør sammen - så for mig er det også en fornemmelse af, at vi starter noget nyt. Selvfølgelig med respekt for det, der har været,« siger Marie Højlund, der efter eget udsagn »ikke har undgået at lytte til Nephew.«

Simon Kvamm er helt bevidst om, at publikum har et bestemt forhold til Nephew - og bandet er ikke ude på at lave sig selv alt for meget om.

»Vi er et band, der godt kan lide at spille for mange mennesker. Folk synger ølkor på vores sange. Men vi har også lyst til at rykke os lidt,« siger han.