Simon Kvamm smed en bombe lørdag aften.

Den længe ventede koncert på årets Smukfest ville blive den sidste i 'Nephew-regi i denne omgang', sagde han.

Øjeblikkeligt førte det til en masse spørgsmål. For hvad skulle man præcis lægge i udmeldingen fra scenen?

Spekulationerne blev ikke mindre af, at gruppens profilbillede på Facebook efter koncerten på Bøgescenerne blev ændret til en såkaldt flatline. En kurve uden puls.

Mystikken bredte sig, og gruppens fans søgte desperat forklaringer på sociale medier.

Heldigvis skulle de dog ikke vente længe, før udmelding om stoppet blev uddybet.

Søndag tidlig eftermiddag gik gruppen igen på Facebook med en opdatering.

'Koncerten på Smukfest var afslutningen på vores forløb med 'Ring—i—Ring' (gruppens seneste album, red.) - vi er bogstaveligt talt kommet hele vejen rundt,' lød det.

I opslaget forklarer Nephew også, hvorfor de stopper, samt hvad gruppens medlemmer nu skal i gang med.

'Vi har nu gjort alt, hvad vi satte os for - der er ikke flere flag at plante for nu - og derfor vil vi hver især vende os mod andre projekter. Vi ved, at sangene rejser videre et sted derude,' lød det afslutningsvis.

Netop 'Ring—i—Ring'-albummet, som udkom i 2018, var Nephews første album efter en pause på adskillige år - siden 'Hjertestarter' i 2012.

Den højtelskede gruppes comeback blev annonceret i 2017. Her var det også i en ny opsætning med det nye medlem Marie Koldkjær Højlund på backing-vokal.

Siden har Nephew givet koncerter landet rundt. Og ikke mindst en meget rost koncert på Roskilde Festivals Orange Scene i 2018.

Senere på sommeren 2018 var gruppen også at finde på Smukfest.

Her var det dog kronprins Frederiks opsigtsvækkende besøg på scenen, der løb med opmærksomheden, da han skulle udpege hvilken del af publikum, der klarede sig bedst i en sangkonkurrence.

Men lørdag aften havde Simon Kvamm og co. publikums udelte opmærksomhed i forbindelse med gruppens sidste koncert, som på B.T. blev anmeldt til seks stjerner ud af seks mulige.