Kolleger og konkurrenter kan sagtens forstå, hvorfor Rasmus Seebach løb med MTV-prisen "Best Danish Act".

Der var lagt op til den helt store fest, da Øksnehallen i København onsdag aften slog dørene op til et stort pre-party forud for MTV Europe Music Awards i Madrid på søndag.

Æresgæsten var Rasmus Seebach, som allerede inden prisuddelingen løber af stablen, er blevet kåret til "Best Danish Act" af MTV's seere.

- Han har formået at lave en masse sange, som rigtig mange mennesker i Danmark kan forholde sig til og sympatiserer med. Og så er han en person, som alle føler, de kunne møde på en bar og blive gode venner med, siger Stine Bramsen, der er forsanger i Alphabeat.

- Han er rigtig meget dansk, supplerer bandets anden sangfugl Anders SG.

Alphabeat var selv nomineret i kategorien sammen med Medina, Turboweekend og Burhan G. Men trods den hårde konkurrence løb Seebach alligevel med hele 39,1 procent af stemmerne.

- Jeg synes, Rasmus fortjener al den succes, han har. Han appellerer til alle, er nede på jorden og snakker et sprog, alle kan forstå, når han synger om hjertesorger og kærlighed. Han er et rigtigt menneske, siger Medina, som vandt prisen sidste år.

Men det er ikke kun Rasmus Seebachs kolleger inden for popmusikken, der ser lyset i den 30-årige hitmager.

- Han er en ærlig mand, der fortæller en ærlig historie. Det er ganske simpelt, og det kan alle forholde sig til, siger DJ'en Rune RK, der netop nu hitter med sangen "Når tiden går baglæns" med sangerinden Clara Sofie.

- Det kan godt være, jeg er DJ, men jeg er stadig fan.

Med titlen deltager Rasmus Seebach i kampen om prisen "Best European Act", hvor han konkurrerer med de bedste kunstnere fra 21 europæiske lande.

Aftenens hovedperson havde ikke selv tid til at tale med pressen.

/ritzau/