Musik i Lejet har været en fast del af Nordsjællands sommertilbud siden 2009.

Men det skulle den måske ikke slet ikke have været.

Ifølge TV 2 er det i hvert fald fundet bevist, at festivalen har været afholdt ulovligt de sensete 14 år. 

Det skyldes, at festivalen har været i strid med den gældende lokalplan. 

Dermed er der altså uvished, om festivalens fremtid. 

»Musik i Lejet kan ikke være i det område, fordi lokalplanen ikke muliggør det. Jeg vil dog gætte på, at der kan laves en midlertidig tilladelse, så festivalen i år kan løbe af stablen som planlagt,« siger Bo Jul Nielsen (RV), formand for planudvalget i Gribskov Kommune ti TV 2. 

Den dansk-kurdiske sanger og digter Tobias Rahim spiller på Strandscenen ved Musik i Lejet 2023. Liseleje, lørdag den 22. juli 2023.
Den dansk-kurdiske sanger og digter Tobias Rahim spiller på Strandscenen ved Musik i Lejet 2023. Liseleje, lørdag den 22. juli 2023. Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix
Vis mere

Der skal laves en ny lokalplan, hvis festivalen skal sikres for fremtiden og ikke kun denne sommer. 

Det vides ikke, hvad fremtiden bringer, men ifølge artiklen er det et splittet udvalg, der nu skal se på, om lokalplanen skal ændres. 

Pressechef for Musik i Lejet, Jesper Gisle, er dog ikke nervøs.

Det fortæller han til B.T.

»Der er et stort politisk fletral for Musik i Lejet i Gribskov kommune, og det forventer vi også, der er fremover.« 

Derfor mener han også, at alle trygt kan se frem til festivalen i Tisvildeleje. 

»Det virker meget usandsynligt, at der ikke skulle holdes Musik i Lejet til sommer - og næste sommer for den sags skyld.« 

En af de utilfredse politikere Brian Lyck Jørgensen mente, at det kunne være en idé, hvis man rykkede festivalen til en eventplads i Græsted. 

»Musik i lejet er i lejet, og vi skal ikke til Græsted. Mange - også politikere - har en holdning til musikken, drinks og hvor fetivalen skal holdes. Men det er os, der holder festen - og får vi lov til det, så er det os, der bestemmer drinkskortet,« lyder det. 

Ifølge Jesper Gisle har man samarbejdet med kommunen i alle 14 år, og det kom derfor bag på alle, at der skulle være en strid med lokalplanen. 

»Alle har gjort det hele efter bedste evne, og nu skal vi styr på teknikaliterne.«