Det har vakt en del opsigt, at arrangørerne af dette års Eurovision gik med planer om at ændre den måde, hvorpå man ville annoncere de deltagere, der klarede sig videre til finalen.

Nu har man i sidste øjeblik alligevel valgt at droppe de planer.

Det oplyser BBC og EBU (European Broadcasting Union), som står bag sangkonkurrencen, i en pressemeddelelse.

Flere Eurovision-medier – som WiwiBloggs og Eurovoix – har de seneste dage omtalt de planlagte ændringer.

Normalt sidder deltagerne i de to semifinaler – som afholdes tirsdag og torsdag aften – nede i salen på hver deres plads, mens værterne fra scenen annoncerer, hvem der har klaret sig videre til finalen, der finder sted på lørdag i den britiske by Liverpool.

Men som noget nyt havde arrangørerne i år planlagt at tage alle deltagerne op på scenen foran publikum, hvorefter de skulle stå der, mens det blev oplyst, hvem af dem der gik videre.

Lidt som det, man ser under eksempelvis 'X Factor'-afgørelser.

Dermed ville man også kunne se de skuffede og nedtrykte deltagere, som ikke klarede sig videre, stå på scenen.

Og den del har mødt kritik.

Da man afprøvede det nye format under generalprøven mandag, affødte det en del kommentarer blandt Eurovision-entusiaster og -kommentatorer:

»Det er bare ondskabsfuldt, ikke underholdning,« lød det fra Jon Will Chambers på Twitter, mens en irsk Eurovision-analytiker, der går under navnet 'ESC Tom', kaldte det for 'fuldkommen affald':

»Jeg ser X-Factor-kvalifikations-annonceringen – jeg kan slet ikke lide den. Og de trækker det virkelig ud, og halvvejs interviewer de de første fem kvalificerede, og lader resten stå på scenen og vente.«

Om det skyldes kritikken, vides ikke, men nogle timer efter generalprøven mandag udsendte EBU og BBC, som er med til at arrangere sangkonkurrencen, en pressemeddelelse, hvori man oplyste, at man havde droppet planerne:

»Efter at have afprøvet et nyt system til at præsentere de kvalificerede lande under generalprøve 1 til den første semifinale af Eurovision Song Contest 2023 blev det besluttet af produktionsteamet at vende tilbage til den tidligere afsløringssekvens, som er blevet brugt de seneste år,« lyder det.

Dermed vil man i år igen kunne se de enkelte artister sidde med deres delegationer i det såkaldte 'Green Room', mens de får at vide, om de er gået videre eller ej.

Dog oplyser EBU og BBC også:

»Selvom denne ændring nu ikke bliver implementeret i år, er der andre innovationer i showet, som seerne kan se frem til.«

Årets Eurovision afholdes i den britiske storby Liverpool på vegne af Ukraine, som vandt konkurrencen sidste år.

Grundet den russiske krig i landet var det ikke muligt at afholde Eurovision der – og Storbritannien valgte derefter at tilbyde at afholde konkurrencen i stedet.

Den danske deltager, sangeren Reiley, medvirker i semifinalen torsdag.

Vi følger begivenheden i en liveblog fra klokken 21 torsdag aften her på bt.dk.