Færøske Janus Wiberg er et levende bevis på, at drømmen nogle gange virkelig går i opfyldelse.

Således udsender Janus i dag sin første single i Danmark, 'Når lyset rammer dig' i tæt samarbejde med ét af sine største musikalske idoler, Carpark Norths Søren Balsner.

»At have Søren Balsner med på sin musikalske rejse er en drøm, der går i opfyldelse,« siger Janus Wiberg, der selv er lidt et 'verdensnavn' i hvertfald hjemme på Færøerne.

Således er Janus Wiberg en af ophavsmændene til – og sangeren bag – ø-nationens uofficielle nationalsang 'Mitt Vakra Føroya Land' fra 2017.

Janus Wiberg - Nogle gange går drømme i opfyldselse.
Janus Wiberg - Nogle gange går drømme i opfyldselse. Foto: PR
Vis mere

Videoen til denne sang har næsten 300.000 views på YouTube. Det svarer til, at hver enkelt færing har set videoen seks gange.

Videoen til den nye single 'Når lyset rammer dig' er optaget hjemme på Færøerne, hvor Carpark North også har et stort publikum og har givet adskillige udsolgte koncerter.

Janus Wiberg og Søren Balsner mødtes for første gang for to år siden. Og siden er de to blevet nære venner både på et personligt og et musikalsk plan.

Og geografisk har de to venner noget at byde hinanden på. Således er Søren Balsner dybt fascineret af Færøernes vilde natur, mens Wiberg er tilsvarende vild med Danmark.

Carpark North stiller op til fotografering ved Grøn Koncert pressemødet i København tirsdag den 4. juni 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Carpark North stiller op til fotografering ved Grøn Koncert pressemødet i København tirsdag den 4. juni 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg er begejstret for det danske vejr. Og jeg elsker at cykle i København. Her er ingen bakker og så møder jeg altid den danske venlighed,« siger Janus Wiberg.

Melodien til 'Når lyset rammer dig' har Janus Wiberg skrevet sammen med en anden færøsk kunstner, Marius Ziska.

Se videoen her:

https://www.facebook.com/Januswiberg/