I 90’erne var det fynske rockband Fielfraz et af de hotteste danske bands. De var så hotte, at verdensstjernen Damon Albarn fra det britiske band Blur faktisk var ret interesseret i at få fat i dem.

Claus Hempler, der var forsanger i Fielfraz, fortæller i dag om dengang hans band stod foran et internationalt gennembrud.

»Som jeg husker det, havde musikmagasinet Gaffa et interview med Blur, hvor de spillede dansk musik for dem. De spillede noget af vores, og Damon Albarn var åbenbart ret begejstret. De skulle på turné senere på året og ville så have os med som opvarmning.«

Damon Albarn fra Blur var angiveligt vild med det danske band Fielfraz i 90'erne.
Damon Albarn fra Blur var angiveligt vild med det danske band Fielfraz i 90'erne. Foto: FELIPE TRUEBA
Vis mere

Claus Hempler, der inden længe er aktuel i ’Toppen af poppen’ på TV 2, fortæller videre med stor ærgrelse, at muligheden for at komme med Blur på Europaturné strandede hos pladeselskaberne, der ikke kunne finde ud af at lukke en aftale.

»Blurs pladeselskab ville hellere have et band med fra deres eget selskab, så det blev aldrig til noget. Vi var selvfølgelig mega ærgerlige. Blur var et af de bands, vi så op til og identificerede os med. Så det havde været en sjov oplevelse, og det var i forvejen vildt, at de havde hørt vores musik.«

Claus Hempler mødte nogle år senere Damon Albarn på Island, hvor han under den økonomiske optur havde åbnet en bar. Her fik de desværre aldrig fortsat den gamle snak om at komme med på turné.

»Jeg fik kun hilst kort på ham,« griner Claus Hempler og tilføjer, at de faktisk havde en ny lignende oplevelse nogle år senere.

»Faktisk skete lidt af det samme med Radiohead, der ville have os med på turné, hvor det heller aldrig blev til noget. Der var en enorm respekt omkring Fielfraz i de sidste år, før vi stoppede. Vi fik bare aldrig forløst nogle af tingene.«