Milliardærarving og ejer af Harald Nyborg, Erling Daell, sprang for nyligt ud som rocksanger. Nu er hans album røget ind som nr. 4 på hitlisten.

- Jeg er sgu da super glad og overrasket over det her. Jeg havde da selvfølgelig forventet, at vi ville sælge nogle albums, men at vi røg op på en fjerdeplads, det havde jeg nok ikke i min vildeste fantasi troet.

Sådan lyder det fra en glad Erling Daell, der netop har konstateret, at hans debutalbum som rocksanger er røget direkte ind på 4. pladsen på hitlisten.nu, som er den ugentlige opgørelse af album-salg lavet af Musikselskabernes Brancheorganisation.

Den 43-årige erhvervsmand er arving til en af Danmarks største formuer. Han er født ind i familien Daell, der ejede Daells varehus, og i dag ejer han sammen med sin far, Kurt Daell, lavprisbyggemarkederne Harald Nyborg og Jem & Fix. Sammen ligger far og søn på 43. pladsen på Berlingske Nyhedsmagasins liste over Danmarks 100 rigeste.

Efter i to-årtier at have nedprioriteret sin passion for musik for først at hellige sig sin uddannelse og dernæst sin karriere, som lige nu består af jobbet som direktør for Harald Nyborg og Jem & Fix svenske afdeling, kastede Erling Daell sig ud i et projekt som rocksanger. Og det er et ambitiøst et af slagsen.

Mens han selv er rock-debutant, så består resten af hans nye band The Bullhounds, af toperfarne musikere. Erling Daell, der selv står bag mikrofonen og synger, har nemlig formået at få tre musikere fra det amerikanske 80'er rockband Georgia Satellites samt Sheryl Crows guitarist Peter Stroud med i sit band.

- Jeg bliver tændt af sjove idéer, som jeg kan se er lidt vanskelige at gennemføre.Jeg har et arbejde i dag (i Harald Nyborg og Jem & Fix, red.), som giver mig en helvedes masse udfordringer. Vi er 21 kæder, som konkurrerer i Sverige, mens der i Danmark kun er seks kæder, der konkurrerer. Og det trigger mig. På samme måde triggede det her projekt mig også. Jeg kendte ikke rigtig noget til musikbranchen, og jeg vidste ikke rigtigt, hvordan jeg skulle gribe det her an. Så det er en kæmpe stor udfordring med noget, der interesserer mig, fortæller Erling Daell, der har kendt de andre bandmedlemmer i 18-19 år.

At synge er dog ikke helt fremmed for Erling Daell. Som barn var han med i Det Danske Drengekor. Idéen til at starte et rockband kom, da han for nogle år siden fik lov til at synge med som baggrundsstemme på et andet rockalbum.

- Det gav mig blod på tanden til at gå i gang med musikken igen, fortæller Erling Daell, der derefter tog noget sangundervisning. Og det satte gang i tankerne om selv at lave et album.

Erling Daell har selv betalt for at få udgivet albummet gennem sit eget selskab Bastard Records.

- Det er et venneprojekt, så jeg har ikke viftet med en stor pose penge foran de her mennesker. Det er den anden vej rundt. De har sagt, at hvis jeg vil lave noget, så vil de være med, fordi de synes, det er skidesjovt, fortæller den syngende erhvervsmand, der selv betegner sin musik som 'typisk festivalmusik i stil med en blanding af Rolling Stones og AC/DC.

Hvordan kan du få livet som direktør til at hænge sammen med at skulle være rockstjerne?

- Jeg er sgu ikke rockstjerne. Det er da morsomt, at albummet er røget ind på fjerdepladsen, og det tager da lidt af min tid, men jeg har heldigvis nogle dygtige folk til at hjælpe til med de driftsmæssige opgaver i hverdagen, siger Erling Daell, der dog ikke vil udelukke, at vi  en dag ser ham på scenen ved en af landets festivaler.

Indtil videre nøjes han med at bruge alt sin fritid på projektet. Og det kan mærkes.

- De sidste par måneder har jeg nok ikke fået sovet så meget, griner han.

Erling Daell havde ikke selv oplysninger om, hvor mange albums han har solgt, men ifølge BTs oplysninger solgte han 420 eksemplarer i uge 23, hvor han var nummer 4. på hitlisten. Ifølge de nyeste tal er The Bullhounds dog i uge 24 røget ned på en 32. plads på hitlisten.nu. I alt har bandet solgt 472 eksemplarer af deres album, erfarer BT.

Du kan se og høre The Bullhounds her: