Kan du lade være med at grine?

Indenfor et døgn har komikeren Steve Kardynals parody af Miley Cyrus' musikvideo Wrecking Ball fået flere visninger på Youtube end Miley Cyrus’ live optræden til American Music Awards 2013.

Videoen blev lagt på Youtube tirsdag 26. november, og onsdag aften havde knap 14 millioner mennesker set videoen - i skrivende stund har næsten 25 millioner set videoen.

I musikvideoen slikker Steve Kardynal på en hammer, sidder nøgen på en hjemmelavet murbrækker og slænger sig - alt efter temperament - sensuelt i en sofa. Alt imens han mimer til amerikanske popsanger Miley Cyrus' hit. Videoen er blevet vist på internet-chatstedet Chatrouletten, hvor intetanende brugere reagerer ved alt fra forfærdelse, rædsel, overraskelse, glæde og latter.

At videoen storhitter kan være et eksempel på rigtigheden af et 2006-studie fra University College London. I studiet blev en række testpersoner udsat for lyden eller synet af andres latter. Latteren kunne ses i hjerneaktiviteten hos testpersonerne, som selv kom til at smile.

- Det lader til, at der er noget rigtigt i 'smil og verden smiler til dig', udtalte neurolog og professor Sophie Scott fra University College London i forbindelse med offentliggørelsen af studiet.

- Vi har vidst i noget tid, at når vi taler med nogen, så kopierer vi ofte deres opførsel, de ord de bruger og deres bevægelser. Nu har vi vist, at det samme gælder i forhold til latter - i hvert fald målt på hjerneaktivitet, udtalte Sophie Scott.