Hvis man har noget på hjertet og kan sit kram, så skal der ikke så meget til.

Derfor har den danske bluesmester, Mike Andersen i anledning af sit nye album 'One Million Miles' sendt bandet på forlænget weekend.

Og alene sammen med sin guitar, sin erfarne sangstemme og nogle velplacerede fodtram giver Aarhusianske Andersen blues'en nyt og intimt liv.

Lang tid før Robert Johnson sidst i 30'erne solgte sin gustne sjæl til djævlen på den legendariske krydsvej i Mississippi, voksede musikken ud af de amerikanske bomuldsmarker og sydens ufattelige fattigdom.

Mike Andersen
Mike Andersen Foto: Christian Bardrum
Vis mere

Men på sit 7. album beviser Mike Andersen endnu engang, at man ikke behøver være amerikaner for at forstå bluesens mørkeblå toner.

På hjemmelavede sange som 'We're Going Down' og 'Shoulders Down' skærer mesterguitaristen med den udtryksfulde stemme således helt ind til benet.

Det er både personligt og sært iørefaldende. Og de ni nye hjemmelavede sange lægger sig i naturlig forlængelse af Mike Andersens i forvejen omfattende og autentiske bagkatalog.

Mike Andersen udgav sit første album i 2002. Han har været på landevejen i over tyve år. Og lige nu er bluesmesteren på en omfattende turne - både i Danmark og i resten af Europa.

Mike Andersen
Mike Andersen
Vis mere