Volbeats verdenskendte forsanger Michael Poulsen er skuffet over den nye bog om gruppen, 'Metalgangster og rock'n'roll gentleman', der udkommer i dag, onsdag.

Det er den anerkendte rockjournalist og forfatter Jens 'Jam' Rasmussen, der har skrevet bogen, der også indeholder 150 fotografier taget af Jacob Dinesen.

Og det er egentlig hverken ord eller billeder, der skuffer Volbeats forsanger. Det er såmænd selve bogens eksistens.

- Jens har ringet til os flere gange for at spørge, om det er iorden med os at skrive bogen. Hver gang har vi sagt nej. Og så gør han det alligevel. Så kunne han jo ligeså godt have ladet være med at ringe, siger Michael Poulsen til BT

Volbeats forsanger fortæller BT, at han for lang tid siden havde lovet en anden dansk rockjournalist, at denne måtte blive den første til at skrive en bog om gruppen, der har solgt millioner af album. Men nu er dét altså for sent.

Takket dybdeborende interview med Volbeats omgangskreds af tidligere medlemmer, en lydteknikker og andre 'pårørende' er Jens Jam Rasmussen nemlig kommet hele vejen rundt om gruppen, der forlængst har overhalet både King Diamond og D.A.D. som den danske rockgruppe, der har solgt flest album og tjent flest penge på det internationale marked.

I 'Metalgangster og rock'n'roll gentleman' beskrives Michael Poulsens stærke musikalske drømme hele vejen fra hans tid som forsanger i dødsmetalbandet 'Dominus' frem til det helt store Volbeat-gennembrud, der bl.a. har ført gruppen til toppen af hitlisterne i både Tysklandland, Danmark, Eng og USA.

- Michael Poulsen er en fantastisk sangskriver. Og lige fra starten har han haft en et klar vision for bandet. Bogen viser, at god musik kommer af omstændighed og flid. man kan ikke bare trykke på en knap og skabe den slags, siger Jens 'Jam' Rasmussen, der indrømmer, at han ad flere omgang har søgt om Volbeats samarbejde.

- Jeg har igennem flere år forsøgt at få en dialog igang med Michael Poulsen og bandet. De var ikke interesserede. Og nu synes jeg, at tidspunktet var det rigtige. Det er nemlig snart ti år siden, Volbeat indspillede deres første album. Det er tyve år siden, Michael Poulsen indspillede sit første album med Dominus, siger forfatteren.

Men selvom Jens 'Jam' Rasmussen ved flere lejligheder selv har interviewet Michael Poulsen, så var arbejdet med bogen bestemt ikke ren rutine.

- Det overraskede mig bl.a. at høre, hvor hård Michael Poulsen kan være. Han har tilsyneladende truffet nogle meget hårde beslutninger, for at nå herop, hvor bandet er i dag, siger Rasmussen, der bl.a. interviewede Volbeats tidligere guitarist Franz 'HellBoss' Gottschalk, der blev smidt ud af bandet bandet før det helt store gennembrud.

- Franz var en person, som Michael Poulsen både samarbejdede med og også lænede sig op ad. Og deres venskab fik en hård afslutning siger 'Jam' Rasmussen, der også fik personlige historier om Michael Poulsen fra koncert-guitarist Hank Shermann, der kom med som Volbeats turnéguitarist på turneen i 2012 og lydtekniker Lars Mayland, der fulgte bandet fra det helt unge dage.

Men selvom 'Metalgangster og rock'n'roll gentleman' måske kan ridse myten om Michael Poulsen som rockens sande gentleman, så er bogens hovedperson ikke bekymret.

- Det er sgu så længe siden, det sket, så det er ikke noget, jeg har en mening om, siger Michael Poulsen, der trods omstændighederne  ikke er vred på forfatteren.

- Jeg kan godt lide det, Jens skriver. Han er god. Men jeg er sgu skuffet, indrømmer danmarks største rockstjerne.