Lyt til artiklen
For første gang i flere år viste Shu-bi-dua-forsangeren sig offentligt, da han lørdag aften sammen med resten af det folkekære orkester modtog DMAs ærespris. Den 64-årige Michael Bundesen, der har været frontmand i Shu-bi-dua i 40 år, modtog prisen i kørestol og med tårer i øjnene.

Bundensen blev i 2011 ramt af en blodprop i hjernen. Siden har den folkekære forsanger kæmpet for at komme tilbage. Blodproppen lammede ham i den ene side af kroppen, men nu er han for alvor på rette vej. For nylig lod han BTs Jan Eriksen forstå:

- I'll be back.Lørdag aften var han så tilbage på scenen. Og fra sin kørestol fik han publikum i Forum i København til at levere aftenens vel nok største bifald, da Shu-bi-dua entrerede scenen for at modtage årets ærespris.

- Det er tre år siden, jeg sidst har stået på en scene. Nu sidder jeg, sagde Michael Bundesen.

nikogjay


Hans øjne flød over med tårer, da hele salen rejste sig. I respekt. Af glæder over at se ham igen. Dét ramte Michael Bundesen lige i hjertet.

- Jeg havde planlagt en lang takketale, men for mange ville blive nævnt. Det er meget overvældende det her, lød det fra Michael Bundesen.

Shu-bi-dua modtog årets ærespris, fordi de, ifølge juryen, er en del af den danske DNA, mens Aarhus-sangeren Thomas Helmig, der som sidste års modtager af prisen, overrakte shubberne statuetten, konstaterede: 

- Rock n' Roll skal også være skide sjovt.Og netop det, at det skal være 'skide sjovt', har i 40 år været kendetegnende ved Shu-bi-duas utallige tekster, der ofte indeholder finurlige ordspil. Serveret med Michael Bundesens bløde, behagelige og næsten tryghedsskabende stemme har orkestret ligget højt på danskernes favoritlister siden begyndelsen af 1970'erne, hvor numre som 'Fed Rock', 'Karbad Baby' og mange andre toppede hitlisterne.Ved Bundesens side lørdag aften var også den 64-årige Michael Hardinger, der var med i bandet i 25 år, og den 62-årige Kim Daugaard. Michael Hardinger følte sig, ligesom Michael Bundesen, stærkt beæret over at modtage den fornemme pris.

- Kan I overhovedet huske 70'erne. Er her nogen, der ikke har været med i Shu-bi-dua her, lød det fra Hardinger med henvisning til den store udskiftning, der har været i bandet.