Lederen af børneensemblet Turbolens, der har fået rockbandet Mew til at aflyse sin optræden ved Gaffa Prisen på lørdag i Odeon, Odense, er overrasket over at Mew aflyser deres optræden, fordi de ikke vil stå på samme scene som ham og hans nye band.

»For mig er det helt uforståeligt. Vi glæder os bare til at spille, og jeg har intet problem med, at de (Mew) spiller overhovedet. Men jeg kan jo ikke udtale mig på deres vegne,« siger Bo Rune Madsen til BT.

Tidligere i dag meddelte arrangør Robert Borges fra Gaffa Prisen, at rockbandet Mew havde aflyst med den begrundelse, at de ikke ville stå på samme scene som bandet Turbolens. Angiveligt fordi det ledes af deres tidligere guitarist, Bo Rune Madsen, der forlod Mew i sommeren 2015.

»Jeg har ikke talt med Mew, og jeg synes det er ærgerligt, og synd for alle dem der har glædet sig til at se dem spille,« siger Bo Rune Madsen, der siger at grunden til at han forlod Mew i sommeren 2015 skyldes at det dengang 20 år lange venskab og band-forhold var slidt op.

»Jonas (Bjerre, Mews forsanger. Red.) og jeg startede i sin tid et band baseret på vores venskab, og vi er to utroligt forskellige personer. Det er en udfordring i alle forhold, at blive sammen, og når man er fire personer, er det endnu sværere. Så det er meget naturligt at folk går fra hinanden med jævne mellemrum. Vi havde nok brugt den gode energi, der var mellem os, og andet er der nok ikke at sige til det. Det var summen af en masse forskellige ting, der gav én følelsen af, at det ikke var så sjovt længere. Og når man har det sådan, skal man stoppe. Og det var så det jeg gjorde. Hvad der så er sket i deres (Mews. Red.) hoveder siden, skal jeg ikke kunne sige noget om. Jeg har ikke snakket med dem,« siger Bo Rune Madsen til BT.

41-årige Bo Rune Madsens nye band, Turbolens, er ikke et traditionelt rockband i klassisk forstand, men et børneensemble, der ledes af den tidligere Mew-guitarist, der synger, skriver sange, og spiller guitar i gruppen. De resterende medlemmer er otte-ni børn børn i alderen 10 til 14, der spiller, og synger kor.

»Det er et orkester, der også er et billede på, hvad der sker når man arbejder sammen på tværs af alder, og vores udgangspunkt er drevet af lyst og leg, og af at vi skal have det sjovt sammen, når vi spiller. Du kan godt kalde det et børneband, jeg er i hvert fald den eneste voksne, men jeg plejer at sige, at jeg bare er et stort barn,« smiler Bo Rune Madsen.

Bandet Turbolens har fornylig udsendt nummeret »Rastløse bevægelser« på Youtube, og udgiver debut-EP'en, 'Tro, håb og kærlighed' i morgen fredag d. 10. marts.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mews sanger, Jonas Bjerre.

Hvis du vil høre Turbolens, kan du herunder se videoen til 'Rastløse bevægelser':