Som de fleste vil vide – med mindre de sidder med knolden permanent oppe i bagpartiet på et eller andet ligegyldigt indieband – indleder de linjer Metallicas ”Fuel”. Og citatet har sjældent været relevant, som de er som slaglinje for denne dvd fra Metallicas stadig igangværende ”Death Magnetic” turné.

'Gimme fuel, gimme fire, gimme that which I desire!!'

Hér brænder nemlig i den grad den hellige ild, og der er brændstof nok på power-patruljen til en tur til Heavy Metal Heaven og retur.

I lighed med nogle af de fem koncerter, Metallica spillede i Forum i sommer, er 'Francais Pour Une Nuit' et blændende bevis på, hvilken mægtig, massakrerende, majestætisk metalmaskine, Metallica er, når det for alvor tager dem.

Dvd’en er optaget i det fantastiske franske svar på Roms colisseum, Arenes De Nimes, 7. juli sidste år, hvor Metallica tydeligvis gik i kamp, som de gamle gladiatorer gjorde det: nemlig med det eksplicitte mål at overbevise om deres egen eksistensberettigelse.

Well, tal lige om et problem, som ikke længere er der. Som jeg også skrev i sommer, er Metallica i disse år – og efter den fremragende ”Death Magnetic” – i den bedste form, dette fænomenale heavy metal band har været i næsten tyve år. Herregud, selv Lars Ulrich er åbenbart begynde at øve sig igen!

Fra starten går med brillante ”Blackened” via kæbeknusende kommende klassikere som ”Broken, Beat And Scarred”, ”The Day That Never Comes” og forrygende ”All Nightmare Long” (alle fra ”Death Magnetic” til bandet rammer soundtracket til enhver ordentlig metalfans liv med ”Dyers Eve”, ”Enter Sandman”, ”Motorbreath” og ”Seek And Destroy” er dette Metallica totalt på toppen.
Nyd den spilleglæde! Nyd den indædte insisteren på ”sagen” Metallica! Og nyd et band på toppen af deres ydeevne! Selv efter næsten 30 år som band.

Som James Hetfield ville have sagt, før han blev afvænnet fra bajere og banderi: FUCK YEAH!
Det oplagte lydspor til en lang aften og nat med baljer af bajere og all round tosseri.

TRACKLISTE:

'Blackened',
'Creeping Death',
'Fuel',
'Harvester of Sorrow'
'Fade To Black',
'Broken, Beat And Scarred',
'Cyanide',
'Sad But True',
'One',
'All Nightmare Long',
'The Day That Never Comes',
'Master Of Puppets',
'Dyers Eve'
'Nothing Else Matters',
'Enter Sandman',
'Stone Cold Crazy',
'Motorbreath',
'Seek And Destroy'.