I 2014 var Rebekka Thornbech i finalen i Dansk Melodi Grand Prix med popsangen 'Your Lies'. Og musikalsk er der sket meget siden dengang.

Rebekka Thornbech har bl.a. været en længere tur i Nashville, hvor hun bl.a. har studeret sangskrivning på amerikansk. Og resultatet høres tydligt på det fine, afdæmpede men også udtryksfulde nye album 'A Year in a Life'.

Albummet er sammensat af de fire EP'er 'Spring', Summer', 'Fall' og Winter'. Og tilsammen danner de noget, der bedst kan beskrives som Rebekkas helt personilge udlægning af året, der gik. 'De Fire Årstider' for americana-fans.

Sådan så Rebekka Thornbech ud i 2014, da hun deltog i Dansk Melodi Grand Prix.
Sådan så Rebekka Thornbech ud i 2014, da hun deltog i Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Betina Garcia
Vis mere

Der lægges for med den iørfaldende 'One of These Days', der Rebekkas dansende melodi og nære tekst følges på vej af et velspillende band og søstrene Hannah og Emma som kor.

Som året skrider frem blandes glæden med en snigende melankoli. Men det er den evige forundring over at være i live denne smukke verden, der styrer det musikalske udtryk igennem samtlige tolv sange (én for hver måned, måske).

Rebekka formår at blande den amerikanske singersongwriter-stil med nogle velplacerede blå nordiske toner. Og stilen ligger derfor ikke så langt fra en anden dansk sangerinde, Tina Dickow.

Min personlige favorit er albummets sidste sang 'All the Roads', hvor Rebekka samler trådene og gør sig klar til endnu et magisk og samtidig herligt menneskeligt år.

Rebekka Thornbech bringer magi til hverdagen
Rebekka Thornbech bringer magi til hverdagen Foto: PR
Vis mere