It’s showtime. Jo tak.

Den gamle kliché har sjældent passet bedre. I aftes stod der 'Sticky and Sweet' på plakaten i Parken. Hvis nogen i moderne underholdning har været med til at transformere den klassiske stadionrockkoncert fra ”1-2-3-4 spade” om til cabaret i XX-large format – ja, så er det popgudinden, stilikonet og sexprovoen Madonna Louise Ciccone. Som hun har påvirket alt muligt andet i moderne popkultur.

SE BILLEDERNE: MADONNA VÆLTEDE PARKEN

SE BILLEDERNE: KENDTE OG KONGELIGE TIL MADONNA-KONCERT I PARKEN

Måske er der kun én, der matcher The Material Girl. Han hed Michael Jackson. Måske har han ikke påvirket et par generationers attitude. Men han byggede den bro, som Madonnas push-up pop senere kom til at danse på. Selvfølgelig hyldede hun den alt for tidligt afdøde King Of Pop i aftes i Parken. I det måske bedste Madonna-nummer overhovedet, 'Holiday'. Hør hende bryde ud i 'Celebration', og den indre fladskærm fyldes af palmer og sand.

Forestil dig 45.000 gå vildt amok, da Madonnas ene danser midt i ’Holiday’ viser sig i hyttesko, blød hat og hvide strømper til lyden af lige dén basgang fra 'Billie Jean'. Og en bid af 'Wanna Be Starting Something'.

SE BILLEDERNE: MADONNA VÆLTEDE PARKEN

SE BILLEDERNE: KENDTE OG KONGELIGE TIL MADONNA-KONCERT I PARKEN

Det startede præcis kl. 21.30 med et ultra hårde hiphop-beat, der sidder lige så stramt på Madonna som hendes trusser og BH. I 'Candy Shop' og 'The Beat Goes On' (med Kanye West og Pharrel Williams på storskærmen) Og nu vi er ved den. Britney er med som lummerliret praktikant under navnet Britney Bitch på storskærmen i 'Human Nature'. Aftenens første veloplagte klassiker 'In The Groove'.

Som med praktikant Britney diskuteres det heftigt, om Madonna mimer eller synger live. Forhåbentlig er det live. Hvis hun synger så fladt og klangløst på bånd, så tør jeg ikke tænke på… Og ja, jeg ved godt, at Madonna aldrig har påstået at hun er den nye Grethe Ingmann.

Sexet, frisk og mastodontisk

Madonne live er både svingende - og swingende. Indimellem ligegyldigt og postuleret sexet og frisk. Andre gange mastodontisk, monumentalt gribende flot effektkunst, et fantastisk show, som i det i øvrigt ganske glimrende 'Devil Wouldn’t Recognize You' fra sidste år med Madonna på stilletter, som det må have krævet et stillads at bygge. Fortjent kæmpe bifald. Det samme med state of the art scenografi til 'Like A Prayer'.

SE BILLEDERNE: MADONNA VÆLTEDE PARKEN

SE BILLEDERNE: KENDTE OG KONGELIGE TIL MADONNA-KONCERT I PARKEN

Det er dybt original dyd af nødvendigheden, når Justin Timberlake kommer på scenen i '4 Minutes' på fire bevægelige skærme. Det er sygt, imponerende laser lysshow.
Men det er også en masse støj, dunder og bulder, som ikke bliver nemmere at leve med i Parkens brutale ekkostik. Det er stenhårde revolutionerende DJ-beats, der ganske enkelt drukner mellem tribunerne. Malplaceret tråd, når Madonna leger rockbitch med samples fra Sex Pistols og The Knack.

Det er besynderlige valg. Som en tretrins folkloreafdeling midt i showet. Først en medrivende version af 'Miles Away', som skabte den fællesskabsstemning, der er stadionkoncertens eksistensberettigelse. Så paradenummeret 'La Isla Bonita', som kører over i en slags jødisk klezmermusik. Fint nok, bestemt, til en strikkeaften i Kabbala-klubben, men? Og derefter Jahve hjælpe os en gyselig rumænsk folkesang, der lød som noget, der burde stille op for Rumænien i Melodi Grand Prix. Og sikkert også vinde.

Fem flotte stjerner

Når den ujævne og blafrende oplevelse her til aften ender med fem stjerner skyldes det to ting. Det utrolige show, der bare siger 'watch and learn' til alle kollegerne. Og en nærmest blændende, hypnostisk finale med 'Like A Prayer', 'Frozen/Open Your Heart', 'Ray of light' og 'Give It 2 Me'.

SE BILLEDERNE: MADONNA VÆLTEDE PARKEN

SE BILLEDERNE: KENDTE OG KONGELIGE TIL MADONNA-KONCERT I PARKEN

Nu passer ordene 'uskyld' og 'Madonna' lige så godt i samme sætning som spæk og stegt lever i en vegetarret. Men midt i det indiskutabelt imponerende show kan man godt savne naiviteten fra de tidlige 80er klassikere.

Madonna tillod kun en enkelt sprække ind bag facaden. Da hun fik Parken med på en fødselsdagssang søn til Guy Richies og hendes fælles søn, Rocco. Han blev ni i går.

I 2006 optrådte Madonna for 85.000 i Horsens. I år for lidt mere end 40.000. Hvis det fortsætter på den måde optræder hun for 2.500 i 2021. Det glæder jeg mig til. Jeg kunne godt tænke mig at se, hvad Madonna egentlig kan, alene på en scene – rigtig nøgen, mentalt.

Har vi glemt noget? Nå ja, det klæder Madonna med pandehår.

SE BILLEDERNE: MADONNA VÆLTEDE PARKEN

SE BILLEDERNE: KENDTE OG KONGELIGE TIL MADONNA-KONCERT I PARKEN