Johnny Madsens nye album er så smukt, at det næsten gør ondt .. nej, det gør sgu ondt.

Men på den gode måde.

Omdrejningspunktet er på mange måder sangen 'Aldrig mere', som Madsen dedikerer til sin spæde datter, der engang for mange år siden kun blev tre måneder gammel.

Alle forældre ved, at det kun tager sekunder at bliver dybt forelsket i sit nyfødte barn. Og derfor er kærligheden tydelig, når Madsen synger

»Kun et lysglimt fra den fjerne morgenstjerne, og et havgus der snyder om min kind, De stunder hvor timeglasset blunder, blomstrer glæden i en tidlig morgenvind,«

Som kun Madsen og andre rigtige poeter kan gøre det, blandes sorgen her med den smukkeste indsigt og øjeblikkets befriende glæde ved blot at have oplevet kærligheden. Og sammen med bandets fantastiske akompagnement gøres sangen perfekt af en lille melodi, der i al sin simple skønhed understreger Madsens budskab og stærke følelser.

Og når vi nu er ved de stille sange, så ville det være en synd ikke at nævne 'Krabbesangen', der trods sin revyagtige titel let kan kandidere til prisen 'den bedste sømands/fiskersang', der nogensinde er skrevet.

Hyldesten til havets hverdagshelte er igen en opvisning i kompositorisk perfektion fra Madsens side. Og igen hæver hans intet mindre end fantastiske band hele svineriet til guddommelige højder, hvor alverdens folkemusikere må stå på tæer og spejde imod musikhimlen for bare at danne sig et indtryk af, hvordan det må være .. at være så god.

Men Madsen er jo ikke 'bare' smukke ballader, med tekster, der får de fleste andre lyrikere til at tude af misundelse..

Sammen med bandet kan han også rocke, så scenen er ved at skvatte sammen.

Og det gør Madsen og co. på titler som 'Så nær', 'Si Senor' og titelsangen 'Godt nyt'.

Men når Madsen rocker, så er det aldrig bare rock for rockens skyld.

Alt er gennemtænk. Alt har en mening. Og trods sorgen og melankolien, som vi alle oplever, er budskabet, som sidstnævnte sang antyder det, at livet er herligt, at kloden trods vores mis- og overforbrug lever og at hvert eneste sekund bør udnyttes til fulde.

Et sentiment, som Madsen opsummerer smukt i 'Godt Nyt'-omkvædet:

»Der er godt nyt til alle, kloden er intakt, der er en varm vind over verden .. ehhh, så det sagt«.

Uden sorg .. ingen glæde, uden død - intet liv og uden mørke .. intet lys.

Det ved Madsen bedre end de fleste. Og 'Godt nyt' er en af den slags sjældne album, der får alle følelserne med.

Og hvis du så indvender - 'jamen, hvor er humoren', så er det bare forbi, du endnu ikke selv har lagt øre til denne fantastiske skive.

Ikke alene får selv de mørkeste stunder følgeskab af afdæmpet jysk og livsbekræftende humor. Og hvis det gode humør skal skæres ud i pap, så start blot med sangen 'Twitter'.

Her suse gamle Madsen ligesom alle os andre fortabte sjæle rundt på samtlige sociale hjemmesider. Han er på twitter med en jysk konditor. Og det kan være svært at holde smilet skjult, når han afslutter verset med

»Jeg er tror jeg er forelsket eller også er det halsbrænd«.

'Godt nyt' er virkelig godt nyt. Og ikke alene er det Madsen og kompagnis bedste album nogensinde. Det er også ét af de bedste album, jeg har hørt i umindelige tider. En poet, en livsnyder og så et band der spiller så selv de mest personlige drømme går i opfyldelse og lykkeligt ender som hvermands eje.

Endelig skal producer Chief 1 have en stor rose med på vejen. Han har formået at gøre én af vores allerstørste endnu større.

Johnny Madsen, 'Godt nyt', udkommer fredag, seks ud afseks stjerner