Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hvis du i omkvædet på Rasmus Seebachs nye single 'I mine øjne' synes, du har hørt det før, så er du ikke helt galt på den

I 2006 skrev Rasmus Seebach sammen med sin bror nemlig sange til vinderen af børnenes melodi grand prix Nicolai Kielstrup, og melodistykket i omkvædet til Kielstrups sang 'Vokseværk' har Seebach genbrugt til sin nye single.

- Jeg er beæret over, at han stadig synes, det er fedt, lyder det først fra Nicolai Kielstrup, da Bt.dk ringer for at høre, hvad han synes om Seebachs genbrug.

- Jeg har ikke talt med Rasmus siden han lavede min anden plade (i 2007 red.), men der var godt nok et par af de andre sangskriver, som fortalte mig, at han ville bruge lidt fra mine gamle numre til sit kommende album. Det synes jeg bare er fedt.

Nicolai Kielstrup er dog utilfreds med radiostationerne. For mens Seebachs nye sang utvivlsomt vil blive et stort sensommerhit, var der ikke mange, der gad høre på børnestjernen, da hans sang kom frem:

- Det siger en del om branchen. At fordi jeg bare var en barnestjerne, så gad de ikke spille det i radioen. Men nu hvor Rasmus Seebach bruger melodien, så er den pludselig god nok. I USA kan man hedde Justin Bieber og blive kæmpestor, men i Danmark skal du være over 25, før de gider tage en seriøs.

Rasmus Seebach har i dag travlt med at promovere sin nye single i landets radiostatioerne og havde derfor ikke tid til at fortælle, hvorfor han havde valgt at genbruge en gammel melodi. I en sms fra hans manager Nicolai Bundesen lyder det dog:

- Det stykke af melodien(omkvædet red.) har jeg faktisk skrevet for syv år siden, og det har hængt fast i mit hovede lige siden. Der er ikke gået en uge, hvor jeg ikke har nynnet den. Melodien er nærmest magisk for mig. Jeg har altid ønsket selv at synge den, og pludselig gav det mening, da jeg satte mine egne ord på. Jeg holder virkelig meget af sangen nu, lyder det via manageren fra Rasmus Seebach.

Nicolai Kielstrup håber, at Seebachs genbrug af hans omkvæd kan være med til at give ham en smule opmærksomhed.

Han var 13 år, da Seebach skrev 'Vokseværk' til ham, idag er han 19, har afsluttet handelsskolen og forsøger nu med et nyt gennembrud:

- Der er ikke aftalt nogen plade, men der kommer en single på et tidspunkt. Jeg håber da også at kunne komme til at arbejde videre med Seebach-brødrene en dag.

Hør de to ens omkvædmelodier her: