Arkivfoto: Der synes kun at være en vej for danske Lukas Graham for tiden - og det er op. (Foto: Simon Skipper/Scanpix 2015)
Arkivfoto: Der synes kun at være en vej for danske Lukas Graham for tiden - og det er op. (Foto: Simon Skipper/Scanpix 2015) Foto: Simon Skipper

Der kan snart ikke sættes flere ord på, hvor godt det går for den danske gruppe Lukas Graham. Men vi prøver alligevel endnu engang. For gruppen har slået nok en rekord.

Denne gang handler det om rekorden for den danske musiker eller gruppe, der har ligget længst tid på førstepladsen på den britiske singlehitliste.

Den tidligere rekord havde Aqua og Whigfield sammen med i alt fire uger hver på den fornemme førsteplads.

Aqua med nummeret 'Barbie Girl', som lå nummer et i fire uger tilbage efteråret 1997 og Whigfield med 'Saturday Night', som havde fire uger på toppen i september 1994.

1

Men med den netop offentliggjorte single top 100 i England, hvor Lukas Graham med '7 Years' fortsat er at finde på toppen af hitlisten for femte uge i træk, så er den gamle rekord dermed slået.

Og præstationen bliver bestemt ikke mindre af, at det er navne som Rihanna, Coldplay og Justin Bieber, der er at finde bag i feltet efter den danske gruppe.

Succes verden over
Men det er ikke kun i England, det går fremragende for den danske gruppes internationale gennembrudshit. Også i Guds eget land, USA, er singlen nu at finde blandt de 10 mest populære.

Det er med en niendeplads på Billboard Hot 100-listen. Og gennem de seneste uger er det en placering, der stille og roligt er blevet bedre og bedre.

lukas1

Hvis man ser på iTunes' single hitliste i USA, så er det endnu bedre læsning for Lukas Graham. Her er det nemlig, som i England, en førsteplads, som megahittet indtager.

Tidligere fredag har vi her på BT beskrevet, hvordan Lukas Graham også har succes på Youtube med en cover-version af Justin Bieber-hittet 'Love Yourself', et nummer som ligger godt efter '7 Years' på den engelske hitliste med en syvendeplads.

Lukas Graham

Herunder kan du se Lukas Grahams udgave af 'Love Yourself' og Justin Biebers udgave. Og så kan du selv vurdere, hvilken du synes er bedst.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.