ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO. Foto: Bax Lindhardt

Den danske gruppe Lukas Graham klarer sig rigtig godt for tiden - ikke kun herhjemme - men også i det store udland, hvor en førsteplads på den engelske singlehitliste blev en realitet for nyligt. Men også i USA trækker de opmærksomhed til sig.

Tidligere har Lukas Graham optrådt i talkshows som 'Conan' med Conan O'Brien og 'Late Night' med Seth Meyers. Men de gør sig også i radio.

Mandag morgen Los Angeles-tid var gruppen på besøg hos morgen-radioprogrammet SiriusXM Morning Mash Up, hvor de blandt andet stillede op til spørgsmål om, hvordan de holder begge ben på jorden, og hvad de i det hele taget er for en størrelse.

En af radioværterne begynder ganske enkelt med at konstatere, mere eller mindre rigtigt, at 'Lukas Graham har erobret Europa, og at de er parate til at tage til USA og erobre dem'.

14INDLukas-Graham-155049.jpg

Og herefter kommer radioværterne ind på, at Kanye West mangler penge, og at Kanye West på Twitter har bedt Facebook-stifteren Mark Zuckerberg om en milliard dollars. Og så er den naturlige overgang for værterne på showet at spørge Lukas Graham, 'hvordan de holder benene på jorden'. Her svarer forsanger i Lukas Graham, Lukas Graham Forchhammer:

»Det gør vi ikke (holder benene på jorden, red.),« til et stort grin fra værterne, hvortil Lukas Graham Forchhammer uddyber:

Graham

»At have et stort ego er ikke det samme som at være en skid. Man kan godt være flink ved folk, selvom man er god til det, man gør,« forklarer Lukas Graham Forchhammer.

Herefter bliver værterne på programmet nødt til at forklare en ting, som mange i Danmark sikkert også har undret sig over: Er Lukas Graham en person eller et helt band? Den ene af radioværterne siger:

»Lad mig lige forklare, Lukas Graham sidder lige her (med henvisning til forsanger Lukas Graham Forchhammer, red.), men Lukas Graham er også et helt band,« siger værten og beder om at få introduceret bandet, hvilket de får.

Foto

Og så er det næste spørgsmål, 'Hvad Lukas Graham, som mange amerikanere måske ikke kender, egentlig er for en størrelse?'.

Og her lyder svaret fra Lukas Graham Forchhammer:

»Vi handler om bassen, ikke Magnum (med henvisning til bassisten, red.)? Nej, vi kan godt lide at spille livemusik, og vi kan godt lide at give folk oplevelser, og fortælle historier. Og vi har sagt i mange interviews tilbage i Europa, at det, vi vil, er at få folk til at grine, danse og græde på den time et liveshow tager eller de 45 minutter albummet tager,« siger Lukas Graham Forchhammer i interviewet.

Graham

Hvis du vil høre interviewet selv, kan du finde en del af det her

Hvis man er i tvivl om, hvor stort et radioprogram, som Lukas Graham medvirkede i, kan det måske give en idé om det, når superstjernen Selena Gomez også var en af mandag morgens gæster.

Selena Gomez er en tidligere Disney-barnestjerne, som har været kæreste med sangstjernen Justin Bieber og som for tiden hitter over store dele af verden med numre som 'Good for You' og 'Same Old Love'. Senere mandag var Selena Gomez i øvrigt at finde på den røde løber til årets Grammy-prisuddeling, hvor hun blandt andet dansede rundt med veninden og sangerinden Taylor Swift.

Her kan du se, Selena Gomez på den røde løber.

Selena Gomez på den røde løber til årets Grammy. EPA/PAUL BUCK

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.