I modsætning til albummets titel 'Risiko' og omslaget, der forestiller en kampklædt soldat (han ligner først en paddehattesky), så er Love Shops 11. album ikke en dramatisk eller storpolitisk erklæring.

Tværtimod stiller Jens Unmack på sine ti nye sange skarpt på det hjertet, hverdagen og styrken, der skal til for at være menneske.

Og jeg er ikke bleg for at påstå, at 'Risiko' er ét af kærlighedsbutikkens bedste album til dato.

Til en start troede jeg, at jeg kunne nøjes med at lytte til et par sange i bilen frem og tilbage til supermakedet - bare for at 'få en fornemmelse af kvaliteten'. Men 'Risiko' er ikke ét af den slags album, du sådan lige giver slip på.

Kompositionerne passer perfekt samme. Tilsammen udgør de dét hele, der er 'Risiko'. Således endte jeg med at sidde i bilen, på parkeringspladsen, mens sangene én for én fyldte rummet omkring mig. Og efter den afrundende genistreg, 'Kom afftenens vind', måtte jeg tvinge mig selv ud af bilen for ikke bare at starte forfra..

De seneste Love Shop-album er gået lidt længere over i den elektroniske afdeling. Og når man skriver sange så helstøbte som Unmachs, så kunne de såmænd uden risiko for fiasko fremføres på megafon, sav og vaskebrædt. Men det er alligevel rart igen at høre flere håndspillede instrumenter på nye skønne sager som 'Verdensmester', 'Den engelske regn' og min favorit, den ekstra enkle 'Mennesker har brug for at tale om natten'.

Unmachs lyrik har altid været overraskende og unik men alligevel ligefrem og personlig. Og denne gang har han måske mere end nogensinde formået at koncentrere udtrykket, så der ikke er én eneste overflødig stavelse.

Samtidig har producer og keyboardspiller Mikkel Damgaard også for alvor fundet sin plads i hullet, der blev efterladt af Henrik Hall og Hilmer Hassig. Og hvis ikke Gasolin-hyldesten 'Skøjteløb på Bagsværd Sø' bliver en ny landeplage, så er der ingen retfærdighed til.

'Kun fanget af hvad giver dig fri - en vinter af glemt melodi, synger hvad vil du her, vær dog ikke genert, selv Wili og Franz står i kø,  for skøjteløb på Bagsværd Sø

'Sådan' - som Gasserne selv sagde