Love Shop med forsanger Jens Unmack
Love Shop med forsanger Jens Unmack Foto: Torben Christensen

Unmacks sang gik fra tid til anden ikke helt klart igennem, og det gik ud over en håndfuld af de første sange i sættet. "Hugorm" forblev en smule anonym fra Unmacks side, og det samme gjaldt egentlig også for "Skandinavisk Lyst". På den anden side blev der rig mulighed for, at bandet tog over for den ellers iltre frontmand, der med sin "fuck det"-attitude og trumfkortet "Fuck Min Højdeskræk" kunne tage det helt roligt.

Den københavnske drøm

Det var et forbavsende tætpakket live-sæt med ganske få lejligheder til at besøge det lille hus eller fange bartenderens opmærksomhed. Det skyldes ikke mindst, at bandet rocker sangene lidt mere op og dermed koger en broget skare af sange sammen til en pærevælling af elskov og el-guitar.

Apropos el-guitar fik publikum kylet en Mika Vandborg-solo i hovedet med så meget kraft og tyngde, at man ikke kunne gøre meget andet end at læne sig bagover og tage imod. Det skete selvfølgelig som en pragtfuld afslutning med førstesinglen "En Nat Bliver Det Sommer", der i øvrigt fik et måske utilsigtet ekstra lag af melankoli i Unmacks ensomme stemme på et nummer, der på plade lever af harmonierne mellem datidens Love Shop.

Keyboardet må ej heller glemmes, når man taler om bandets gennemførte kraftpræstation. Klaverets klokkeværk fik rigtig mulighed for at fylde sangen under "Skandinavisk Lyst", og den mesterligt udførte, udstikkende, dystre og industrielle "Det Tog Mig Et År" er uden tvivl Mikkel Damgaards fortjeneste. Selvom Unmack ikke kunne løfte sangene i strakt arm, var han i intens kontakt med publikum, som kun intense frontpersoner a la Matt Berninger er det nede hos publikum.

Der var ingen grund til, at Jens Unmack kom ned til os, for vi kunne nemt mærke Love Shop helt ud i de sammensmældende håndflader og ned i det vibrerende strubehoved. Sådan som bandet leverede gamle og nye sange til sidst i sættet vidnede det om, at Love Shop i sandhed er langtidsholdbart og uden lige. Måske var "Copenhagen Dreaming" ikke lige den overdådige eksplosion af dansk fællessang, som den kunne have været, men til gengæld var sangen pakket ind imellem "Mesteren" og den fabelagtige lukker "Alle Har En Drøm At Befri". To sange, der satte et mægtigt punktum for bandets evner og rykkede publikum op og ned indtil de sidste spjæt og guitarens uundgåelige sprøjteorgasme.

Sikke et dansk band at have. Sangskrivere med så mange esser i ærmet som Unmack dukker sjældent op og bliver endnu sjældnere hængende i 25 år. Hvad der så er nærmest ubegribeligt er, at Love Shop kan blive ved med at være et hold, der evner at friske sange fra tre årtier op til mere end bare evergreens og fællessang. Love Shop er ikke ude for at køre sejrsrunde, Love Shop er bare begyndt på næste heat.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.