Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De seneste par dage har mildest talt været underlige for den kendte tv-vært Line Baun Danielsen.

»Jeg har bare gået med en underlig følelse af, hvad det lige var, vi havde gået igennem. Så tæt på og alligevel langt fra,« beskriver hun.

Som 14.000 andre troede Line Baun Danielsen nemlig, at hun søndag aften skulle til koncert med Harry Styles i Royal Arena.

Men mindre end én kilometer derfra udspillede sig en af de største tragedier i nyere tid i shoppingcentret Field’s, hvor en angiveligt psykisk syg 22-årig mand gik amok med en riffel og dræbte tre, mens fire andre kom alvorligt til skade.

Folk forsøgte panisk at slippe væk fra Field's søndag aften.
Folk forsøgte panisk at slippe væk fra Field's søndag aften. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson
Vis mere

En tragedie som størstedelen af koncertpublikummet var uvidende om omfanget af.

»Der var ingen indikation af, at der var sket et kæmpe drama rundt om hjørnet. Man fik ikke en pind at vide,« fortæller Line Baun Danielsen og undrer sig over det dårlige informationsniveau.

Ikke mindst på grund af det meget unge publikum til koncerten med det britiske popidol.

»Alle de unge piger, som ikke havde mere strøm på deres mobiler og ikke vidste, hvad de skulle og var bange. Det var lettere kaotisk, og der var meget lidt hjælp at få.«

Allerede da Line Baun Danielsen ved 18-tiden var på vej til Royal Arena i bil, blev hun overhalet af en politibil med udrykning. Og da hun nærmede sig koncertstedet så hun kampklædt politi. Og undrede sig.

Den undren fortsatte, mens hun ventede på sønnen Emil, som kom med metroen.

»Der var ekstrem dårlig netforbindelse derude, så vi vidste ikke ret meget. Kun at der havde været skyderi, men vi var ikke klar over, om det var banderelateret.«

Som 14.000 andre fans troede Line Baun Danielsen, at hun søndag aften skulle til koncert med popstjernen Harry Styles. I stedet endte de med at være lukket inde i Royal Arena i timevis uden at blive informeret om, hvad der foregik få hundrede derfra.
Som 14.000 andre fans troede Line Baun Danielsen, at hun søndag aften skulle til koncert med popstjernen Harry Styles. I stedet endte de med at være lukket inde i Royal Arena i timevis uden at blive informeret om, hvad der foregik få hundrede derfra. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Så det var meget besynderligt at stå der og se, at på den ene side af gaden strømmede folk i tusindtal til arenaen, mens den anden var hermetisk lukket af politibiler med blå blink,« siger Line Baun Danielsen om dét, der udspillede sig uden for Royal Arena.

Men indenfor blev de ikke meget klogere.

»Informationsniveauet var ekstremt lavt,« siger hun og forklarer, at publikum først fik at vide, at koncerten ville blive udskudt en time, så alle de gæster, der var ved Field's kunne nå frem. Først kl. 21.30 kom beskeden om, at koncerten var aflyst.

»Der havde jeg allerede fået sms’er fra folk udefra om, at det ved politiets pressebriefing tidligere på aftenen var blevet fortalt, at den ville blive aflyst.«

»Så det væltede ind med beskeder fra bekymrede forældre, som kunne se, at jeg var derude og ikke kunne få fat i deres unge mennesker, og derfor ville spørge, om jeg vidste noget,« beskriver Line Baun Danielsen, ifølge hvem det var de færreste, der havde kendskab til, hvad der skete uden for koncertstedet. For mobildækningen var stort set ikke eksisterende.

»Folk var urolige og bange,« beskriver hun og fortæller om unge piger, der stod og græd og ikke vidste, hvor de skulle gå hen.

»Men vi blev bare gennet ud som kvæg, så der var ikke noget med med at stoppe op og snakke. Det var så ubehageligt.«

»Jeg ved godt, at i sammenligning med dem, der har mistet nogen, var dét, som vi var udsat for, ikke noget stort. Men der var ingen hjælp at få. Og der var mange, der var bange. Og det var de unge piger.«

Popidolet Harry Styles har en kæmpe fanskare og hitter ikke mindst hos de unge piger.
Popidolet Harry Styles har en kæmpe fanskare og hitter ikke mindst hos de unge piger. Foto: Charles Sykes
Vis mere

Tragedien har rystet hende. Som den har rystet os alle. Men håndteringen af den i Royal Arena undrer hun sig over.

»Når vi ikke blev informeret, var det nok for ikke at skabe panik. Men jeg synes, at det havde været rart at finde ud af, hvad der foregik.«

»For vi var altså 14.000 mennesker, som var lukket inde i Royal Arena, og man kunne da ikke lade være med at tænke på, at hvad nu hvis der løber en idiot rundt og lægger en bombe?«

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra arrangørerne bag søndagens planlagte koncert, men de henviser til Københavns Politi for alle spørgsmål.

Andre læser også