Gasolin udgav syv studiealbum. Beatles fik 12 studiealbum på gaden. Og Bruce Springsteen har indtil videre udgivet tyve af slagsen.

Det er altsammen meget imponerende. Men det er intet imod den danske sangerinde Lei Moe. 66-årige Lei har nemlig sit navn på ikke færre end 1.698 indspilninger - ifølge dansk Gramex.

Sideløbende med studieindspilninigerne har Lie og hendes søster, Lupe i løbet af de sidste 40 år sunget kor på scenen for Grand Prix stjerner som Tommy Seebach, Birthe Kjær, Brødrene Olsen,  og sågar Gry (hende med rejehoppet).

»Det har været en fantastisk karriere. Og jeg er langt fra færdig,« siger Lei Moe, der fredag udsender sin første sang 'Honey' under eget navn siden solo-debuten i 1986.

Lige til højre for rejehoppet. Lei Moe sammen med Gry. Danmarks bidrag til Det Internationale Melodi Grand Prix.
Lige til højre for rejehoppet. Lei Moe sammen med Gry. Danmarks bidrag til Det Internationale Melodi Grand Prix. Foto: BENT K RASMUSSEN
Vis mere

Et helt album, der blot bærer titlen 'Lei Moe' udkommer tre dage efter det amerikanske præsidentvalg, 6. november.

Og på den første single er Lei Moe ikke alene. Således er 'Honey' en duet med skuespilleren, Troels Lyby, som mange nu kender fra tv-programmet 'Sommertogt', der har kørt over sommeren på DR 1.

Lei Moe er født i Sundby, men har rødder på Samoa, hvor hendes far kommer fra.

'Jeg troede egentlig at jeg var gået på pension – indtil jeg mødte Morten,' siger 66-årige Lei Moe, der på den kommende udgivelse netop har allieret sig med sangskriver og producer, Morten Wittrock.

Lei Moe og Troels Lyby
Lei Moe og Troels Lyby
Vis mere

Det er et samarbejde, der bygger på forståelse og kærlighed til den genre, som begge elsker, nemlig Soul.

De to sangere, Lei Moe og Troels Lyby kendte ikke hinanden i forvejen. Men efter indspilningen er de blevet gode venner.

Wittrock og Moe har skrevet tekst og musik til dem aktuelle single sammen og nummeret handler om et brud, der nødvendigvis må ske, når gnisten i forholdet er forsvundet.

Albummet ”Lei Moe” udkommer den 6. november. Medvirkende: Vokal: Lei Moe og Troels Lyby Keys: Morten Wittrock Trommer: Mads D. Andersen Bas: Mikkel Risum Guitar: Knud Møller.

Tommy Seebach's begravelse fra Mariendalskirken. Her er det søstrene Lei og Lupe Moe.
Tommy Seebach's begravelse fra Mariendalskirken. Her er det søstrene Lei og Lupe Moe. Foto: Jørgen Jessen
Vis mere