Københavnske Highway Child satte ild til Odense torsdag aften.

En ny, bluesbaseret retrobølge synes at være skyllet ind over den danske musikscene de senere år. The Blue Van må siges at være på kanten til det absolutte gennembrud, men nu får nordjyderne i sandhed selskab på den front:

Danmarks nye rock’n’roll-håb hedder Highway Child.

I et – på dansk grund – hidtil uset hæsblæsende tempo tordner Highway Child af sted ad helvedes hovedvej nummer et. Godt bakket op af utvetydige musikalske referencer som Led Zeppelin, Jimi Hendrix, The Who og AC/DC – aldrig blot som wannabes, men altid med respekt for forbillederne og med plads til glimt i øjet.

Retrorockerne indledte koncerten på Kansas City med ”Red White And Blue” som også åbner kvartettens nyeste album ”Sanctuary Come”, der udkom i marts.

Herefter fulgte to numre fra sidste års debutskive ”On The Old Kings Road”, inden ”You You You” afrundede - og hold så godt fast – den 25 minutter lange intro-session! Uden én eneste pause.

Scroll ned og læs videre

Musikalsk legestue
Og man gik vitterligt glip af noget, hvis man ikke var til stede på Kansas City torsdag aften.

Især forsanger Patrick Heinsøes indlevende vokal er ufattelig skarp, og den er perfekt skabt til det lydbillede, Highway Child ellers præsenterer os for – som hvis Robert Plant skulle have sunget ”Highway To Hell”.

Heinsøes mageløse ”aah-aah”-skrig er simpelthen rock’n’roll i sin enkleste form, og den buttede attitude-djævel bliver flankeret af guitarist Paw Eriksen og bassist Christian Norup, som aldrig sætter tempoet ned i den musikalske legestue. Snarere tværtimod.

Odense i ekstase
Og jo mere hæsblæsende koncerten bliver, desto flere blandt publikum må frem mod den lave scene. Frem, frem, frem.

Selv en ældre herre maser sig frem, så han kan tage et billede af Highway Child, der da også ligner noget fra en svunden tid – med skjorten tre knapper nede og med hårtjavserne piskende mod skuldrene.

Der var mange højdepunkter. Heriblandt den smukke, akustiske ”Dear Girl” og den psykedeliske P3-single ”In The End”, som er begge eksempler på, at man ikke behøver at støve sin pladesamling af for at lytte til velskrevne og fabelagtige blues-skæringer.

Men allerbedst var nu det selvbetitlede afslutningsnummer, som rummer alt det bedste ved rock’n’roll: ”Shake it baby / I’m your highway child”.

Og så til sidst lige en opfordring til Rikke Øxner og Co. om at skaffe Highway Child til Roskilde Festival 2009: For når selv det odenseanske publikum kan komme i ekstase efter koncerten med de københavnske retrorockere, ja, hvordan vil det så ikke se ud på Dyrskuepladsen om et par måneder?

Highway Child spiller følgende koncerter i maj:9. maj: Tulipanfest, Ribe23. maj: Stengade 30, København29. maj: Studenterhuset, AalborgHerefter tager bandet på turné i Italien og Tyskland henover sommeren.

Hør en akustisk version af Highway Childs 'Gold' herunder: