Den svenske popgruppe ABBA, som mange af os husker dem fra da de var på toppen af poppen op gennem 70'erne.
Den svenske popgruppe ABBA, som mange af os husker dem fra da de var på toppen af poppen op gennem 70'erne. Foto: Ukendt

Den ikoniske svenske pop-gruppe ABBA blev onsdag aften genforenet for en stund, da der var premiere på Björn Ulvaeus' forestilling 'Mamma Mia! The party' i Stockholm.

De var en af de bedst sælgende popgruppper i musikhistorien nogensinde. Op gennem 70'erne lagde de hitlisterne ned, og der var ikke den pige med kassebukser og rullekravesweater, som ikke sang 'Waterloo' og 'Money, money' ned i hårbørsten hjemme foran spejlet og drømte om, at de var Anni-Frid eller Agnetha.

De rejste verden rundt med deres ørehængende musik, og de var sågar gift med hinanden. Men i begyndelsen af 80'erne var det slut, både med kærligheden og med gruppen, og de fire gik hvert til sidst.

Især Benny Andersson og Björn Ulvaeus har siden haft stor succes med deres musicals, men siden de gyldne ABBA-dage er det yderst sjældent, at de fire viser sig sammen.

Onsdag aften skete det for første gang i otte år, da der var premiere på 'Mama Mia! The party,' som Björn Ulvaeus står bag. Det er en restaurant, hvor folk kan komme og spise, mens de ser et show med ABBA-sange.

Bjorn Ulvaeus ankom onsdag aften til åbningen på sin egen show-restaurant 'Mamma Mia! The party' sammen med sin kone.

Benny Andersson og hans hustru var blandt de prominent gæster til åbningen.

Anni-Frid Lyngstad kom sammen med sin mand til åbningen på sin gamle vens restaurant.

Agnetha Faltskog talte også med pressen på den røde løber før showet.

Sidst de fire var samlet, var, da musicalen 'Mama Mia!' havde premiere.

»Jeg er så glad for, at alle kunne komme. Vi er meget gode venner,« sagde Björn Ulvaeus til den svenske avis Expressen, inden aftenens premiere.

»Vi har en vældig god relation, vi har meget nære og stærke bånd i og med det fantastiske, vi er gået igennem sammen. Det er et formidabelt venskab,« sagde han til Aftonbladet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.