Den britiske sanger James Blunt udgav i 2004 sangen 'You're Beautiful', som endte med at blive et gigantisk hit verden over og gøre sangeren til en reel verdensstjerne.

Sangen er af mange blevet tolket som en storladen kærlighedssang, men her mere end 10 år efter udgivelsen fastslår manden bag, at 'You're Beautiful' i virkeligheden slet ikke er ment som en stor, romantisk gestus.

»Alle siger 'Ah han er so romantisk. Jeg vil have 'You're Beautiful' som min bryllupssang. De mennesker er fucked up,« siger James Blunt i et interview med Huffington Post i anledningen af udgivelsen af sit nyeste album 'The Afterlove', som han blandt andet har lavet i samarbejde med den britiske hitmager Ed Sheeran.

Selvom sangen med den umiddelbart romantiske titel gjorde, at James Blunt fra den ene dag til den anden blev et kendt ansigt i hele verden, så har den britiske sanger flere gange gennem årene været irriteret over, hvordan folk misforstår sangen fuldkommen.

»Du får mærkater på dig som, 'Oh James Blunt. Er han ikke bare en blød romantiker?' Altså, fuck det. Nej, det er jeg ikke. 'You're Beautiful' er ikke den her bløde romantiske fucking sang. Den handler om en fyr som er sindssygt høj på stoffer i metroen og forfølger en andens kæreste da den fyr pludselig er der foran ham, og han burde blive låst inde eller blive sat i fængsel for at være pervers,« forklarer James Blunt til Huffington Post.

Han forklarer samtidig, hvordan han ikke altid har været lige glad for hittet - selvom han godt ved, at det er præcis den sang, der har gjort det muligt for ham at leve af musik i det hele taget. Mange har gennem årene kritiseret 'You're Beautiful' - og James Blunt i det hele taget - for at være irriterende at høre på, men spørger man sangeren selv, så handler det nok mest af alt om, at folk har fået for meget af det gode.

»Er det en irriterende sang? Nej, det er det ikke. Medmindre du får den stoppet ned i din fucking hals en helveds masse gange,« siger James Blunt, som faktisk også tidligere er gået så langt som at undskylde for sit hit.

Trods ny musik fra sangeren vil 'You're Beautiful' nok altid stå som sangerens største hit - og et hit der ifølge BBC gjorde James Blunts album fra 2005 'Back to Bedlam' til det bedst sælgende album i Storbritannien i 00'erne.