Det er så nemt at være bagklog. Og efter Fyr & Flammes nederlag i semifinalen torsdag aften er flere begyndt at spekulere i, om vi ville have klaret os bedre, hvis vi havde sendt Ben & Tan afsted.

Ikke mindst i B.T.s liveblog fra lørdagens finale.

'De gjorde det godt. Men syntes dog, Ben & Tan skulle have chancen. Helt ærligt, de vandt én gang, og så kom corona. I det mindste giv dem en chance til,' skriver brugeren Lukas, mens Angra skriver:

'Ben og Tan skulle i det mindste have haft muligheden for at stille op i den danske finale. Endnu et dårligt fravalg af DR.'

Ben & Tan løfter trofæet.
Ben & Tan løfter trofæet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Duoen Ben & Tan, bestående af tidligere 'X Factor'-deltagere Tanne Balcells og Benjamin Rosenbohm, vandt det danske grandprix i 2020 og skulle have repræsenteret Danmark ved Eurovision sidste år.

Men så opstod corona, og showet blev aflyst i sidste øjeblik.

Mens flere andre lande, for eksempel Island og Litauen, sendte deres 2020-vinder afsted igen, men med en ny sang, så fik Ben & Tan aldrig chancen.

I 2021 blev der afholdt et nyt dansk Melodi Grand Prix uden duoen.

Oprindeligt havde Ben & Tan egentlig accepteret, at de ikke ville få chancen igen.

»Jeg føler, vi ville tage pladsen fra nogle andre. Vi har jo prøvet at være med i showet. Det må være nogle andres tur næste år. Det er mest fair. Og man kan jo risikere at stille op igen og så tabe, og så er det dét, folk husker. Så vi vil hellere lade det blive ved sejren og så ellers fokusere på vores musik,« sagde Tanne Balcells til DR, da det stod klart, at Eurovision 2020 var aflyst.

Men siden har piben fået en anden lyd.

»Det er lidt svært for os at forstå, at vi ikke må være med. Vi vandt sidste års konkurrence med 61 procent af stemmerne fra seerne – hvilket vi er sindssygt glade for og stolte af – så jeg forstår ikke, at DR ikke vil give os en ny chance,« udtalte hun – igen til DR – i marts.

Det blev desværre ikke til en finaleplads til danske Fyr & Flamme i år.
Det blev desværre ikke til en finaleplads til danske Fyr & Flamme i år. Foto: Robin van Lonkhuijsen
Vis mere

Hos DR kan man godt forstå, at duoen er ærgerlig over ikke at være kommet afsted,

»Det er vi mange, der er rigtig ærgerlige over, men det var nu en gang på grund af omstændigheder, som ingen kunne styre eller forudse,« lød det fra DRs talsperson for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft.

Til gengæld var Ben & Tan blevet inviteret til at deltage som pauseunderholdning i årets danske grandprix. Det havde de afvist.

Det er dog langtfra alle, der hellere havde set Ben & Tan i årets Eurovision.

'Det er typisk, at hver gang det ikke går godt for Danmark, har folk travlt med, at nogen andre skulle have vundet eller i det her tilfælde at Ben & Tan skulle have deltaget,' skriver en bruger i B.T.s liveblog.

'Jeg synes, at Fyr & Flamme gjorde det skidegodt i semifinalen. Havde virkelig ønsket, de var i finalen,' skriver en anden.