Da Lady Gaga var i landet, brugte hun fire dage i et københavnsk studie. B.T. har lyttet til resultatet af disse indspilninger: sangen "Born This Way"

Lady Gagas nye album udkommer først til foråret. Men titelsange "Born This Way" er netop sluppet ud på nettet

Og den vilde lille sang om at være sig selv - uanset hvad - tyder rigtig godt for cd-moderskibet

Ligesom, da jeg første gang hørte "Bad Romance" militante sci-fi beat og særprægede kampråb (aya Oh la-la) var min reaktion på "Born This Way": "a-hva-for-noget?"

Men det er fedt. Alt for få solister tør nemlig overraske. Nye sange skal helst lyde som klon-versioner af det seneste hit.

Men sådan spiller Lady Gaga heldigvis ikke.

På "Born This Way" kaster Gaga nemlig disco-klassikere som "I Will Survive" ned i en musikalsk blender, hvor der allerede ligger lidt Madonna, Velvet Underground og Rolling Stones.

Melodien er på ægte gagask maner fyldt med iørefaldende hooklines og tossede melodilinjer. Men i modsætning til f.eks. "Bad Romance"'s klart definerede layout, eksperimenter Gaga på "Born This Way" med forvrængede synth-guitarer, løsere soniske grænser og tampende - nærmest industiral-lydende - dansebeat.

Og resultatet er et fascinerende miks af newyorksk gadelyd anno 1975 og hypermoderne studielyd anno 2011.

Kompositionen er i sig selv en hudløs hymne til frihed og identitet.

Lady Gaga selv voksede op som lidt af et udskud, så hun ved, hvor koldt det kan være uden for det fine selskab.

Og jeg kan garantere dig for, at "Don't be a drag, be a queen" allerede i weekenden vil blive det nye kampråb i alverdens klubber og dagligstuer.

Med "Born This Way" beviser Lady Gaga, at hun virkelig fortjener det sindsyge hype - utroligt men sandt