AF STEFFEN JUNGERSEN. Spil guitar, spil højt og smid pudsemiddel og slibemaskine væk til næste gang, mand! AF STEFFEN JUNGERSEN

I den såkaldt brede befolkning er danske B. Joe (Brian Joe Johansen) forholdsvis upåagtet, men ’Mind Over Matter’ er faktisk manden (og bandets) sjette album siden debuten med ’B. Joe’ i 1991.

Kendere vil vide at B. Joe er en fænomenalt dygtig guitarist – faktisk nok én af de bedste rockguitarister herhjemme - men hans plader har desværre aldrig kunnet leve op til den eksplosive oplevelse, det ofte er at være til koncert med manden.

Johansen aldrig har villet stille sig tilfreds med ’bare’ at være en fremragende guitarist. Desværre. For jeg er overbevist om, at den dag B. Joe laver en lige-ud-ad-Route-66 bluesrock-plade, så laver han også én rigtigt god én af slagsen.

Men sådan et album er ’Mind Over Matter’ bare (heller) ikke. B. Joes respekt for og kærlighed til den klassiske amerikanske sangskriver-tradition (Eagles, Neil Young, Dylan etc.) er såmænd beundringsværdig nok, og der er heller ingen tvivl om, at B. Joes egne forsøg udi traditionen i dén grad både kommer fra hjertet og er velmente.

MEN – og nu kommer det altså, Brian – størstedelen af sangene på ’Mind Over Matter’ er simpelthen for polerede, nydelige og melodisk gennemsnitlige.

B. Joes egen produktion bærer en del af skylden, og hvor ville jeg dog ønske, han en dag ville lade være med at slibe kanter og dertil spare på pudsemidlet, sætte tempoet op og i langt højere grad slippe ROCKEN løs.

For den er der jo for fanden - et sted under de pæne semiballader! Når B. Joe slipper sig selv løs som guitarist, mærker man som lytter nærmest pr. automatik mundvigene søge opad. Hans solo og fills i ’One Of These Days’ er f.eks. fremragende, og der er bestemt også andre opmuntrende øjeblikke på ’Mind Over Matter’. Og det er altså, hver gang B. Joe lader guitaren (og ikke sangene) tale.

Meget mere af dét næste gang, tak! De af os, som nyder hans spil, ved jo for fa’en godt, at guitaren alligevel kommer til at fylde mest, næste gang B. Joe tager på landevejen. Derude på spillestederne gør B. Joe nemlig dét, han er bedst til, og der er ingen fornuftig grund til, at han ikke også skulle gøre det, når han laver plader.


B. Joe, 'Mind Over Matter', Tre ud af seks stjerner